Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 5 вересня 2022 року

5 вересня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, О.А.Іщенко, Л.Г.Субботіна, О.М.Бруй, М.О.Безуглий, Є.Малкіна, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Завершилася перша хвиля прийому оригіналів документів на бакалаврат. 5 вересня сформовано наказ на зарахування вступників на основі повної загальної середньої освіти на навчання за цим освітнім рівнем. До КПІ цього року зараховано 3589 вступників даної форми здобуття вищої освіти та 94 вступники на заочну форму навчання. Вступники на навчання для здобуття ступеня бакалавра за кошти фізичних або юридичних осіб можуть подавати оригінали документів до 16 вересня. Результати прийому порівняно з минулим роком поки що нижчі, але кращі за очікувані на першому етапі. Проте ще будуть друга і третя хвиля, буде прийом пільговиків, тому  передбачається, що попри війну остаточний підсумок прийому на бакалаврат буде не гіршим за позаторішній  (О.А.Жученко, В.М.Можаровський, декани факультетів і директори інститутів).  

2. МОН України надало рекомендації на зарахування на навчання за державним замовленням для здобуття ступеня бакалавра для вступників з дипломами молодшого спеціаліста, молодшого бакалавра та фахового молодшого бакалавра. Вперше надання рекомендацій для таких вступників здійснювалося з використанням алгоритму адресного розміщення державного замовлення. Рекомендації на навчання в КПІ імені Ігоря Сікорського отримали 97 таких вступників. Оригінали документів від них очікуються до 7 вересня включно. Наказ про їхнє зарахування буде сформовано 9 вересня (О.А.Жученко, В.М.Можаровський, декани факультетів і директори інститутів).

3. Триває подання документів на другий, магістерський рівень вищої освіти. На 1783 місця станом на ранок 5 вересня до КПІ подано майже 6 тисяч заяв – це приблизно 85% від загальної кількості заяв, які було подано торік.  Прийом документів триватиме до 15 вересня, тож за 10 днів кількість заяв має зрости.  Вступники також подають у відбіркові комісії мотиваційні листи. З сьогоднішнього для вступників до магістратури також починаються комплексні фахові випробування – вони триватимуть до 18 вересня (О.А.Жученко, В.М.Можаровський, декани факультетів і директори інститутів).  

4. Приймальна комісія спільно з ДНВР продовжує активно консультувати вступників за допомогою чатів, електронної пошти, телефоном та особисто. Також щодня проводятьс я наради з керівниками оперативних штабів відбіркових комісій  (О.А.Жученко, В.М.Можаровський, Н.В.Семінська).

5. Підготовлено листа до МОН України з відповіддю на запит щодо прийому вступників за квотою-2 та інших пільгових категорій. За результатами вступної кампанії має бути сформовано список цих осіб як таких, яких університет зможе перевести на незаповнені місця державного замовлення після окремого засідання Конкурсної комісії, яка розподілятиме такі невикористані місця між ЗВО (О.М.Жученко). 

6. Оприлюднено графік проведення акредитацій 125 освітніх програм на навчальний рік.  На першу його половину припадає приблизно 60 ОП. До кінця календарного року процедури акредитації мають пройти 40 ОП. Першою має бути акредитована «Прикладна механіка» (131 спеціальність) – початок процедури 4 жовтня  (О.А.Жученко).

7. З 5 вересня в університеті розпочалися аудиторні заняття відповідно до розкладу і робочих навчальних планів. У межах підготовки до них у п`ятницю 2 вересня було проведено засідання Методичної ради університету, на якому було обговорено питання щодо особливостей навчального процесу в осінньому семестрі, сертифікації дистанційних освітніх курсів, затверджено низку сертифікатних програм для низки спеціальностей, оголошено початок процедури оновлення освітніх програм тощо  (А.А.Мельниченко, О.А.Жученко, декани факультетів і директори інститутів).  

8. У межах підготовки до початку навчального процесу також проведено перевірки методичного забезпечення, роботи технічних засобів забезпечення освітнього процесу тощо. Водночас триває сертифікація курсів на платформі «Сікорський» за новими вимогами, визначеними в оновленому Положенні про сертифікацію дистанційних курсів (А.А.Мельниченко).

9.  Минулого тижня проведено низку тендерів на придбання програмного забезпечення потрібного для навчального процесу – «Mathcad» та та інших. Переможців визначено (А.А.Мельниченко).

10. Опубліковано внутрішній рейтинг прозорості сайтів кафедр, який визначає внесок підрозділів у загальний рейтинг університетських інформаційних ресурсів, що, в свою чергу, відображається на вебометричних рейтингах КПІ. З відповідальними за ці питання особами  кафедр буде приводитися донавчання, особливо з тих кафедр, які обійняли останні два десятки місць (А.А.Мельниченко).

11. Низка викладачів КПІ пройшли підготовку і отримали сертифікати, які дозволяють  читання навчального курсу про просування ІТ-продуктів. Це проєкт, започаткований МОН України спільно з низкою ІТ-компаній. Курс буде інтегровано і до навчальних програм низки факультетів КПІ (А.А.Мельниченко).

12. Поточний тиждень є останнім тижнем іспитів для вступників до аспірантури (останній день – 9 вересня). З 5 до 9 вересня проводяться іспити зі спеціальності. На іспити не з`явилася незначна кількість осіб. Кількість вступників до аспірантури порівняно з минулим роком зросла (349 цього року проти 315 торік). За кількістю бюджетних місць до аспірантури КПІ є лідером в Україні (А.А.Мельниченко).

13. З 5 до 16 вересня проводитиметься річне звітування аспірантів всіх років навчання про виконання ними індивідуального плану роботи, після чого відбудеться розгляд підсумків звітування на вчених радах факультетів/інститутів. Заступникам директорів/деканів  інститутів/факультетів надіслано інформаційний лист щодо організації звітування аспірантів, а також повторно доведено новий порядок захистів дисертацій на здобуття ступеня доктор філософії, у тому числі й інформацію про деякі зміни у вимогах до публікацій за темами дисертацій. Також по кафедрах активізувалася робота з прискорення подання аспірантами – випускниками дисертацій до захисту (А.А.Мельниченко).

14. Докторантам 2022 року вступу призначено з 1 вересня академічну стипендію. Їхні дані внесено до бази ЄДЕБО. Докторанти приступили до формування індивідуальних планів своєї наукової роботи.  У жовтні планується затвердження тематики їхніх дисертацій на засіданні Вченої ради університету (А.А.Мельниченко, М.Ю.Ільченко).

15. Після завершення вступної кампанії планується провести аналіз її результатів з урахуванням невідворотніх змін в структурі економіки країни після завершення війни і необхідності внесення відповідних змін і наголосів в освітні програми, наукову роботу і загальні напрями підготовки спеціалістів у КПІ (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко,В.А.Пасічник).

16. Результати виконання індивідуальних графіків навчання: індивідуальний графік навчання надано 1261 студенту. На старші курси переведено 774 студенти, 91-у студентові надано академічну відпустку, 67 студентів відраховано. 48-и студентам, які з поважних причин вийшли на зв`язок з університетом лише наприкінці серпня, продовжено термін погашення заборгованостей до 10 вересня 2022 (Н.В.Семінська).

17. На нараді із заступниками деканів обговорено такі основні питання початку навчального року: 1) основні дати формування та оформлення наказів по контингенту; 2) закриття наданих у весняному семестрі індивідуальних графіків навчання та надання таких графіків у осінньому семестрі; 3) надання академічних відпусток у новому навчальному році; 4) вихід студентів з академічних відпусток; 5) пролонгація складання академічної заборгованості, що виникла при складанні семестрового контролю в межах індивідуального графіку навчання, не передбачена; 6) відшкодування коштів; 7) поселення у гуртожитки (Н.В.Семінська).

18. На засіданні Методичної ради університету представлено проєкт змін до Положення про поточний, календарний та семестровий контроль результатів навчання (Н.В.Семінська).

19. Здійснюється активна підготовка до зустрічі першокурсників.  Підготовлено та зроблено розсилку корисної інформації щодо початку нового семестру для кураторів 1-го курсу (пам`ятка куратора – посилання на корисні ресурси, акценти на основні дати підготовки наказів про розподіл за групами, процедурні питання замовлення та оформлення стипендіальних карток і студентських квитків)  (Н.В.Семінська).

20. За поточний тиждень відраховано 67 студентів, поновлено 100 студентів. Процес триватиме до 7 вересня (Н.В.Семінська).

21. Третій тиждень поспіль триває проєкт «Велике переселення», ініціаторами якого виступили студенти. Участь у ньому беруть більше 90 студентів-волонтерів (Н.В.Семінська, О.А.Іщенко).

22. Питання поселення студентів 1-го курсу. Кожному першокурсникові буде надіслано лист щодо його зарахування з номером гуртожитку і датою поселення (Н.В.Семінська, О.А.Іщенко).

23. Здійснювалася робота з супроводження подання оригіналів документів. Підготовлено 5 зон: консультаційний центр, зона відпочинку, зона екскурсій кампусом, зона студентської соціальної служби. Підготовлено 4400 інформаційних пакетів для студентів 1-го курсу і направлено до факультетів/інститутів. Проведено 15 екскурсій кампусом, у яких взяли участь понад 300 осіб (Н.В.Семінська, студентські організації).

24. Підготовлено і направлено до 6 університетів Польщі листи з пропозицією долучитися до консорціуму TRUST, завданням якого є спільна проєктно-грантова діяльність в освітній науковій та інших сферах (Н.В.Семінська, С.І.Сидоренко).

25. На засіданні стипендіальної комісії університету розглядалися питання визначення кандидатур студентів на призначення академічних стипендій Президента України, ВР України, КМ України, імені Ігоря Курчатова, імені Героїв Небесної сотні, а також зняття академічної стипендії (у зв`язку з академічною відпусткою) (Н.В.Семінська, Л.Г.Субботіна).

26. ДНВР надало сприяння проведенню запису КПІМедіа інтерв`ю з ректором і волонтерами проєкту «Велике переселення» (М.М.Перестюк, Н.В.Семінська).

27. Триває робота з підписанню договорів з організаціями/компаніями-партнерами: ТОВ «Хімлабореактив», «Boosta Inc OU», Головною астрономічною обсерваторією НАНУ, корпорацією «ТАСКО», Базельським інститутом громадських та економічних досліджень, ГО «Студентський парламент КПІ ім. Ігоря Сікорського», ТОВ «Єврохім сервіс» (Н.В.Семінська).

28.За участі заступника Міністра МОН Олексія Шкуратова відбулось засідання Президії Ради проректорів з наукової роботи, на якому були обговорені такі питання: звернення до Прем`єр-міністра,  Голови ВРУ стосовно збереження обсягів фінансування науки; проєкт Положення про наукову атестацію ЗВО; пропозиції КПІ ім. Ігоря Сікорського стосовно особливостей залучення виконавців наукової тематики, що виконується не за кошти державного бюджету (В.А.Пасічник).

29. Підготовлено і надіслано керівництву органів державної влади листа з пропозиціями щодо спроможності КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно з партнером приватної форми власності виконати замовлення в галузі безпеки та оборони (В.А.Пасчіник, Ю.М.Сидоренко).

30. Протягом тижня підготовлено і подано до МОН України 6 проєктних пропозицій на участь у конкурсі спільних українсько - латвійських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2023 – 2024 рр. (НН ІПСА, ХТФ, ФСП, НН ІЕЕ (2), НН ІАТЕ) (В.А.Пасічник, керівники факультетів/інститутів).

31. Підготовлено та надіслано компанії «SpaceX» листа щодо відповідності супутника «PolyITAN-30-HP» вимогам безпеки США. Крім того, підготовлено та надіслано листа до компанії-партнера щодо внесення змін у календарний план та кошторис укладеного договору (В.А.Пасічник).

32. На плановому засіданні Ради космічної програми обговорено стан виконання робіт з підготовки до запуску та трансферу наносупутника «PolyITAN-HP-30», хід виконання проєкту створення наносупутника «PolyITAN-12U», хід виконання проєкту створення наносупутника «PolyITAN-3-PUT», а також пропозиції від КПІ ім. Ігоря Сікорського до проєкту Стратегії космічної діяльності України на довгостроковий період (В.А.Пасічник).

33. Підготовлено відповідь на лист координатора проєкту «PolyITAN-3-PUT» від Познаньської політехніки щодо впливу змін в конструкції модуля передачі даних на працездатність наносупутника (В.А.Пасічник).

34. Спільно з загальним відділом та юридичним управлінням обговорено пропозиції для розгляду на засіданні Вченої ради питання реорганізації Організаційно-аналітичного відділу НДЧ шляхом його поглинання НДЧ (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, М.О.Мазур, Є.В.Дергачов).

35. Підписано договори про співпрацю в освітній та науковій сферах з корпорацією «ТАСКО» та Головною астрономічною обсерваторією НАНУ (В.А.Пасічник).

36. На вебінарі для представників малого та середнього бізнесу експерти Центру 4.0 (ФІОТ) презентували дві проєктних заявки в сфері Індустрії 4.0, зокрема, щодо використання інструментів штучного інтелекту та Інтернету речей наступного покоління (О.Я.Юрчишин).

37. Представники ДІТТ взяли участь у заході з обговорення реалізації кампанії «Innovation meet claster», організованому АППАУ. Обговорено проблеми та пропозиції щодо розвитку взаємодії між МСП та Центром 4.0 КПІ ім. Ігоря Сікорського (О.Я.Юрчишин).

38. Постійна комісія Вченої ради університету з освітньої діяльності (Тимофєєв В.І.) розглянула і опрацювала проєкт Плану відновлення України (розділ «Освіта і наука»). Напрацьовано 9 пропозицій та 3 зауваження (В.І.Тимофєєв, М.Ю.Ільченко).

39. Комісія з наукової та інноваційної діяльності підбила підсумки конкурсу на здобуття премій КПІ ім. Ігоря Сікорського за кращі видання у 2022 році. Розглянуто кандидатури  на висунення у члени Наукової ради Національного фонду досліджень України від КПІ ім. Ігоря Сікорського (О.В.Лінючева, М.Ю.Ільченко).

40. Комісія Вченої ради звернулася до Конференції трудового колективу університету з пропозицією прийняти рішення про створення Фонду допомоги Збройним Силам України та обрання Правління Фонду (до 7 осіб), яка 1 вересня була одноголосно прийнята на Конференції трудового колективу (М.Ю.Ільченко).

41. Завершено підготовку до засідання Вченої ради. Серед інших на ній розглядатимуться питання щодо досвіду проєктно-грантової діяльності, підготовки рішень стосовно Фонду допомоги ЗСУ, вдосконалення національно-патріотичного виховання в університеті та інші (М.Ю.Ільченко, В.В.Холявко).

42.Відбулася стартова зустріч ДМС з переговорною групою Шеффілдського університету (Великобританія) з питань взаємного знайомства наукових шкіл двох університетів-партнерів (С.І.Сидоренко).

43. До Познанської політехніки направлено лист з матеріалами щодо питань участі ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського у вересневій конференції з питань безпеки, яка проходитиме в м. Познань (Польща), та інших заходів. Підготовлено та погоджено з польською стороною текст угоди для підписання, матеріали з космічної тематики, академічної мобільності (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник).

44. На зустрічі ректора КПІ М.З. Згуровського з мером м.Славутич Юрієм Кириловичем Фомічевим обговорено питання оновлення діяльності філії КПІ в м. Славутич (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, С.І.Сидоренко).

45. Проводиться підготовка до участі делегації КПІ на чолі з ректором у 40-й Конференції ректорів і президентів європейських технологічних університетів в Технічному університеті Відня в online форматі 24 вересня 2022 р. (С.І.Сидоренко).

46. Готується зустріч делегації КПІ за участі ректора з президентом Міжнародної наукової ради (ISC) паном Пітером Глюкманом 23 вересня 2022 року (С.І.Сидоренко).

47. Триває взаємодія зі структурами Альянсу CESAER щодо процедур вступу КПІ до цього Альянсу. На запрошення Секретаріату CESAER до участі у CESAER Annual Meetings 12-14 жовтня 2022 року на базі TU Dresden (Нмеччина) формується делегація КПІ і доповідь про КПІ (С.І.Сидоренко).

48. Проводиться підготовка до виступу на «Anniversary of the Magna Charta Universitatum Conference», 14-16 вересня 2022 року в Болоньї (Італія), присвяченій річниці прийняття оновленої Magna Charta Universitatum. КПІ є підписантом оновленої Magna Charta Universitatum (С.І.Сидоренко, А.А.Мельниченко).

49. Посольство Італії в Україні передало КПІ параметри скульптурної композиції «Італійська творча ДНК» (автор Паоло Койя) для її розташування на території університетського кампусу. За інформацією Посольства Італії, з урахуванням плану роботи Посольства з такою скульптурною композицією в Україні, встановлення композиції в КПІ не може відбутися раніше 6 жовтня 2022 року (С.І.Сидоренко).

50. Станом на 5 вересня на навчання в КПІ зараховано 29 іноземних громадян. Видано 31 запрошення на навчання (С.І.Сидоренко).

51. Триває робота з підготовки двох пілотних проектів студентського творчого колективу, що були ініційовані ГО «Студентський парламент». Куратором першого проєкту виступає С.М.Шукаєв (фінансування з боку Шведського інституту). Другий проєкт курує І.А.Владимирський (проєкт за кошти DAAD).

52. У межах альянсу ENHANCE Alliance надійшло запрошення від Варшавської політехніки до участі КПІ в проєкті «Language Tandems». Мета проєкту – надання допомоги студентам, аспірантам, викладачам, вченим та адміністративним працівникам покращити знання німецької, іспанської, італійської, шведської, норвезької і польської мов, а також посилити контакти і співпрацю в межах університетів – членів ENHANCE Alliance (С.М.Шукаєв).

53. Триває робота щодо залучення благодійної допомоги на рахунок «Фонду підтримки КПІ». Кошти надійшли/очікуються від від університету Шеффілда (20 тис. фунтів); від Інституту підприємницьких досліджень, Японія (3877 євро); від Асоціації польських інженерів та механіків (415 євро) (С.І.Сидоренко).

54. З нагоди 100-річчя діяльності Секції вихованців КПІ в Польщі ДМС вносить на розгляд Вченої ради питання про нагородження її керівника Яна Фуксу «Почесною відзнакою за заслуги перед КПІ» (С.І.Сидоренко).

55. Підготовлено список осіб, відповідальних за організацію заходів цивільного захисту у підрозділах, для проведення з ними комплексного навчання з цивільного захисту, пожежної безпеки та медицини. Проведено роз`яснювальну роботу щодо дій під час оголошення повітряної тривоги з представниками відбіркових комісій (В.А.Кондратюк). 

56. 2 вересня в Штабі цивільного захисту Солом`янської РДА відбулася нарада, в якій взяли участь представники КПІ. На ній наголошено, що в усіх закладах освіти району  слід посилити інформаційну роботу з питань цивільного захисту. Цього тижня нові документ з відповідної тематики будуть розроблені й у КПІ (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко). 

57. На попередньому тижні проведено перевірку первинних засобів пожежогасіння. Визначено, які з них підлягають заміні та опосвідченню. Це планується зробити у жовтні, оскільки саме в жовтні закінчується термін дії їхнього останнього опосвідчення  (В.А.Кондратюк).

58. Відбулася робоча зустріч з представниками районного управління ДСНС. Домовлено про організацію комплексного навчання для співробітників і студентів. Його буде проведено в два етапи: перший, з залученням спецтехніки, в одному з гуртожитків – для студентів 1 курсу; другий, в одному з навчальних корпусів, – для співробітників університету (В.А.Кондратюк). 

59. Працівники Центру фізичного виховання і спорту спільно з працівниками департаменту господарської роботи провели обстеження і ремонти футбольних полів університету (В.А.Кондратюк). 

60. Працівники департаменту господарської роботи відновили асфальтне покриття Паркової алеї, пошкоджене під час проведення аварійного ремонту системи водопостачання між навчальними корпусами №4 і №8.  Також виконано частковий ямковий ремонт доріг на територій університету (В.А.Кондратюк). 

61. Проведено огляд і ремонт дахів в навчальних корпусах №№1, 4 та 18. У 18-у корпусі планується провести капітальний ремонт даху (В.А.Кондратюк). 

62. Проведено обстеження і заміну ламп вуличного освітлення на території університету. Окрім того, в зв`язку з тим, що восени темніє раніше, переналаштовано автоматику включення зовнішнього освітлення на більш ранню годину (В.А.Кондратюк).

63. Проведено щорічне обстеження ліфтового господарства гуртожитків і навчальних корпусів (В.А.Кондратюк).   

64. Триває робота з благоустрою території університету. Особлива увага приділяється благоустрою нового парку: вже завершено викладення елементами мощення центральної доріжки, планується робота з укладення інших тротуарних доріжок. У вихідні зроблено другу обробку ділянок парку біля корпусу №20 спеціальними хімічними препаратами для їхнього подальшого засівання газонною травою і висаджування дерев. Планується посадити 150 дерев (В.А.Кондратюк).   

65. Минулого тижня відкрито Клуб сімейного дозвілля для дітей працівників університету, які зайняті на роботі. Діти перебуватимуть під наглядом і опікою вихователів, для чого створено відповідні умови (В.А.Кондратюк).  

66. Минулого тижня з Міським управлінням Держпраці погоджено робочі карти для осіб, які працюють в шкідливих умовах. Ці документи будуть підставами для надання таким працівниками певних пільг і визначення особливостей організації їхньої праці (В.А.Кондратюк).  

67. У зв`язку зі збільшенням кількості студентів і курсантів після початку нового навчального року в повному обсязі відновлює свої потужності Центр студентського харчування (В.А.Кондратюк).

68. Минулого тижня у зв`язку з початком навчального року і початку подання вступниками оригіналів документів в університеті було посилено заходи безпеки. День першокурсника 31 серпня відбувся без інцидентів  (В.А.Кондратюк).

69. Проведено нараду з представниками департаменту кіберполіції Солом`янського управління щодо ведення сучасної роботи в інформаційному просторі університету. Підготовлено відповідну спеціальну програму (В.А.Кондратюк).

70. У зв`язку зі збільшенням кількості студентів департамент безпеки університету спільно з поліцією розробив нові маршрути патрулювання. Патрулювання по них уже проводиться (В.А.Кондратюк).

71. Фінансування: станом на 5 вересня за програмами 1160  і 1040 кошти за вересень ще не надійшли, їхнє надходження очікується 7 вересня. У зв`язку з цим не повністю виплачено академічну стипендію студентам – її буде виплачено після надходження коштів на цьому тижні. Також не виплачено соціальну стипендію, хоча її оформлено і нараховано – затримка за Держказначейством (Л.Г.Субботіна).

72. Надходження спецкоштів з 29 серпня суттєво зросли, певну їхню частину складають надходження зі студмістечка. Аналіз усіх надходжень дозволяє зробити попередній висновок, що план надходжень по основній діяльності буде виконано, також стабілізується ситуація з надходженнями від додаткової діяльності (Л.Г.Субботіна).

73. Заробітну платню працівникам університету по загальному фонду перераховано. Утім через помилку працівників Альфабанку частину коштів, які банк отримав від Держказначейства на виплату зарплати з загального фонду, було перераховано на зарплату по спецфонду. Через це частина НПП поки що зарплату на картки не отримала. Питання з банком вирішується (Л.Г.Субботіна).

74. Станом на 5 вересня кредиторська заборгованість в університеті по спецкоштах є трохи більшою 7 млн грн, з урахуванням зарплати тим працівникам, які отримують її з цих коштів. При цьому є платежі, що не перераховуються з лютого, оскільки Держказначейство відповідно до Постанови КМУ №590 перераховує передусім платежі, віднесені до першочергових. Серед неперерахованих – плата за студентські квитки студентам, які загубили їх і самостійно внесли кошти за відновлення цього документу. Понад 2 млн складає  кредиторська заборгованість по науці (з урахуванням зарплати)  (Л.Г.Субботіна).

75. Для оформлення банківських карток студентам 1 курсу Приймальна комісія надає їхні дані, які передаються для відповідної роботи до банків. Для них оформлюватиметься електрона картка. За бажанням кожний студент зможе прийти до відділення банку і відкрити собі пластикову. Питання щодо фінансування виготовлення студентських квитків вирішується на рівні МОН України та Мінфіну (Л.Г.Субботіна).

76. Університет отримав відповідь від Мінекономрозвитку на запит щодо збереження середньої заробітної платні педагогічним і науково-педагогічним працівникам, які проходять військову службу. Відповідь дала підстави зберегти середню зарплатню для таких працівників університету з моменту їхнього призову і за весь час служби. Отож з вересня таким співробітникам робиться донарахування (Л.Г.Субботіна).

77. Планується оновлення програмного забезпечення для бухгалтерії (Л.Г.Субботіна).

78. У Студмістечку завершено переселення студентів з гуртожитків, які не мають укриттів. Розпочато консервування цих гуртожитків. Фахівці з виховної роботи студмістечка проводять для всіх – нових і  старих – мешканців гуртожитків інструктажі з правил пожежної безпеки, користування газовими плитами, особистої безпеки під час оголошення повітряних тривог тощо. Ремонти власними силами служби експлуатації гуртожитків Студмістечка виконуються в 4-у, 14-у, 18-3 та 22-у гуртожитках. Також Виробничо-експлуатаційний комбінат завершує капітальний ремонт гуртожитку №9  (О.А.Іщенко). 

79. Науково-технічна бібліотека КПІ працює у штатному режимі. Послуги надаються як в дистанційному, так і в очному режимах. Продовжується інтенсивне наповнення електронного архіву ElAKPI. Бібліотека готується до видачі студентам паперових підручників. Інтенсивно наповнюється цифрова бібліотека. Розпочалася співпраця з видавництвом «Либідь» (О.М.Бруй).

80.   Знов набирає обертів робота з автоматизації управлінської діяльності університету за усіма її напрямами  (М.О.Мазур).

81. На минулому тижні відбулося засідання Профкому КПІ. Окрім питання  підготовки до Конференції трудового колективу, було розглянуто й низку інших, насамперед початку навчального року, набору, фінансування та конкурсних справ і підвищення кваліфікації працівників. Поновлено роботу щодо активізації діяльності спортивних секцій в Центрі фізичного виховання і спорту, відновлюється робота басейну. В середині вересня планується провести футбольний турнір пам`яті В.М.Молчанова, на якому буде забезпечено й популяризацію університетського Фонду підтримки ЗСУ (М.О.Безуглий).

82. Відбулася робоча зустріч з головою Київської міської профспілки працівників освіти і науки О.М.Яцунем, на якій серед іншого обговорено питання закупівлі Київською організацією і Профкому КПІ саджанців для нового парку КПІ вздовж вулиці Борщагівської, зокрема біля корпусу №21 (М.О.Безуглий).

83. Студентська рада університету на період подання вступниками оригіналів документів обладнала на вул. Політехнічна зону відпочинку з пуфами, водою та стікерами. Також забезпечува інформування вступників, у тому числі й про проєкти EcoKPI та «На пульсі», проводила міні-тренінги з домедичної допомоги та проводила екскурсії кампусом.

Триває збір на українські безпілотники «Валькірія». Зібрано вже 58 000 грн. За внесок від 100 000 грн. з  організації на дроні буде розміщено її логотип,

Студраді стало відомо про інцидент, що нещодавно відбувся у сквері «Поляна»: студентів побили військовики однієї з частин. Відбулася зустріч з її командуванням, постраждалі впізнали винуватців, командування пообіцяло їх суворо покарати.

Студрада запустила проєкт «Circle», спрямований на інформування студентів закордонних ЗВО про війну в Україні. Вже підготовлено українською мовою статтю про Маріуполь, тепер вона перекладається. Планується відправляти такі матеріали до закордонних ЗВО.

Організовано тренінг з домедичної допомоги для студентів ФІОТ та ІХФ.

Розпочато роботу з організації виборів студентів, які у  Вченій раді КПІ замінять представників студентства, що цього року закінчили навчання (Є.Малкіна).

84. Профком студентів долучився до роботи координаційного штабу для організації роботи зі вступниками. Активісти Профкому надають відповіді на запити вступників щодо різних питань поселення до гуртожитків і навчання в КПІ тощо. Також вони взяли участь у роботі з переселення студентів з гуртожитків, у яких не було обладнано укриттів.

Спільно з партнерами Профком студентів організував і провів чергове навчання волонтерів, які займатимуться лікуванням посттравматичних розладів.

Окрім того, Профком студентів долучився до організації роботи Центру дозвілля для дітей працівників університету (І. Степанюк).

Дата події