Цього року Конференція трудового колективу КПІ ім. Ігоря Сікорського вперше була поєднана зі щорічною сесією професорсько-викладацького складу університету, яка знаменує початок нового навчального року. Це цілком зрозуміло, адже через активні воєнні дії, що точилися в безпосередній близькості від Києва, і фізичну відсутність у місті значної кількості працівників і студентів, підготувати і провести конференцію у квітні було просто неможливо.

Отож відбулося це спільне зібрання 1 вересня в залі засідань Вченої ради університету. Відкрилося воно ґрунтовною доповіддю про підсумки роботи колективу університету в минулому навчальному році та основні завдання на рік, що розпочався, з якою виступив перед колегами ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський (див. стор. 2-4). Він зробив аналіз діяльності колективу університету в умовах пандемії 2021 року та війни, розповів про головні його здобутки та, наголосивши на необхідності вдосконалення діяльності університету відповідно до потреб сьогоднішнього дня, сформулював завдання на новий навчальний рік.

З доповідями про результати виконання Колективного договору за період з квітня 2021 року по вересень 2022 року також виступили голова профкому КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Безуглий та голова студентського профкому Ігор Степанюк (див. стор. 4-5).

Про особливості роботи Київської міської профспілки працівників освіти і науки у цей складний період та завдання, які сьогодні вона ставить перед собою, розповів присутнім її голова Олександр Яцунь, який брав участь у засіданні.

Завершилося зібрання виступом голови Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського академіка НАН України Михайла Ільченка – він звернувся до учасників зібрання з пропозицією комісій Вченої ради створити в університеті Фонд допомоги Збройним силам України, яку було одностайно підтримано.

За результатами розгляду питань порядку денного Конференція трудового колективу КПІ ім. Ігоря Сікорського ухвалила: затвердити звіти ректора університету Михайла Згуровського, голови профспілкового комітету Михайла Безуглого та голови профспілкового комітету студентів Ігоря Степанюка; схвалити роботу ректора університету Михайла Згуровського за звітний період та визнати її задовільною; вважати, що Колективний договір КПІ ім. Ігоря Сікорського, укладений на період 2021–2024 рр., за період з квітня 2021 року по вересень 2022 року в цілому виконано. Окрім того, конференція затвердила на час дії Колективного договору КПІ ім. Ігоря Сікорського склад робочої комісії; склад комісії по трудових спорах; склад Ради трудового колективу з житлових та соціально-побутових питань університету, а також прийняла постанову про створення Фонду допомоги Збройним силам України КПІ ім. Ігоря Сікорського та обрання його правління.

Початок нового 2022-2023 навчального року

01 вересня 2022 року відбудеться конференція трудового колективу КПІ ім. Ігоря Сікорського та Засідання Вчених рад інститутів і факультетів.

01 вересня 2022 року початок нового 2022-2023 навчального року

№ п.п. Час проведення Заходи Місце проведення Хто відповідальний
1 10.00 -13.00 Конференція трудового колективу університету Зала засідань Вченої ради

Трансляція конференції трудового колективу КПІ спільно із Сесією професорсько-викладацького складу
Перший проректор Якименко Ю.І.
2 15.00 Засідання Вчених рад факультетів, інститутів Факультети, інститути Директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів

Докладно

Дата події