Запрошуємо ближче познайомитися з нашим ФСП

Колектив факультету соціології і права з душею підійшов до святкування важливої для всіх українців події – 25-річного ювілею Конституції нашої держави.

25 червня відбулася онлайн-зустріч студентів, викладачів і гостей кафедри у рамках креативного проєкту «ТІРЕСІЙ», присвячена цій урочистій події. Захід відкрила його авторка та модераторка доцент Ірина Костянтинівна Покулита.

Усіх учасників привітали з Днем Конституції декан факультету Яна Юріївна Цимбаленко та завідувач кафедри філософії Роман Михайлович Богачев. Професор кафедри Марина Петрівна Препотенська розповіла про інтервʼю з українськими політиками – безпосередніми учасниками «буремної ночі» прийняття Конституції 28 червня 1996 року, показала і прокоментувала фотохроніку тих подій.

Своїми міркуваннями про європейські виміри конституційного законодавства поділилися закордонні партнери: доктор філософії та соціології з Парижу Оксана Личківська й доктор філософії з Афін Йоргас Папас.

Аспірантка ФСП Оксана Терещенко нагадала про перші інститути демократії у прадавніх Афінах. Колеги з Одеської політехніки та Криворізького педагогічного університету розповіли про своє сприйняття свята і важливість Основного Закону для незалежної держави.

Студенти також висловили власні думки про сучасний стан прав і свобод та підготували музичні й фотоподарунки для усіх присутніх. Доцент кафедри Марʼяна Олексіївна Колотило завершила зустріч за допомогою унікального анімаційного онлайн-ресурсу, завдяки якому на моніторі кожного присутнього зʼявився символ чарівного дерева, чиї гілки й листя прикрасили афоризми учасників про свободу, права та обовʼязки.

Дата події