15 березня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав третій Президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко з дружиною Катериною Михайлівною.

З поважними гостями зустрілися ректор КПІ академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв'язків академік НАН України Сергій Сидоренко, директор Світового центру даних Костянтин Єфремов та інші співробітники університету.

Після покладання квітів до меморіалу Небесної Сотні гості ознайомилися з експозиціями Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського та його Відділу аві¬ації і космонавтики. Далі відбувся візит до Ситуаційного центру університету, а також ознайомлення з Космічною програмою КПІ.

Учасники зустрічі обговорили теперішній стан науки в Україні та її можливості на міжнародній арені.

"Київська політехніка – це передова інженерна освіта. Це той флагман, який веде політику у сфері освіти. Той потенціал, який через декілька років втілиться у практичне життя не лише в Україні, а й по всьому світу, розносячи славу нашої інженерної київської школи", – зазначив третій Президент України.

За словами Катерини Ющенко, вона надзвичайно захоплюється роботою університету і сподівається, що КПІ матиме можливість співпрацювати з міжнародними закладами вищої освіти. А студенти та викладачі не залишатимуть свою Батьківщину, а бачитимуть перспективи для себе тут, в Україні…

Дата події