Засідання відбулося в дистанційному режимі під головуванням ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського М. З. Згуровського.

На початку засідання ректор визначив головні завдання на тиждень. Це – приймальна кампанія, підготовка до нового навчального року, підготовка матеріальної бази, питання підготовки стратегії розвитку освіти до 2031-го року тощо.

Перший проректор Ю. І. Якименко

Адміністративно-управлінська робота

Проведено наради щодо можливих сценаріїв організації і проведення освітнього процесу в осінньому семестрі та підготовлено відповідний наказ.

Перший сценарій – це максимальний рівень пандемії (тобто тільки дистанційне навчання), другий – можливість змішаного навчання (у разі послаблення пандемії), третій - нормальний режим (у разі її зупинення).

Проведено розрахунки і направлено до всіх підрозділів фонди зарплати за рахунок спецкоштів, за якими формуються відповідні проекти штатних розкладів з урахуванням викладачів, працюючих з контрактними студентами.

Видано наказ і організована робота з проведення конкурсу НПП, який необхідно завершити до 1-го вересня. Заплановано (орієнтовно на 7-ме вересня) засідання Вченої ради університету, на якому будуть затверджені відповідні положення.

Керівникам підрозділів направлено зауваження за результатами моніторингу інформаційних ресурсів. На 10-12 серпня заплановано провести бесіди з керівниками підрозділів стосовно  критичного стану цих ресурсів та шляхи його виправлення.

Формується план і узгоджується процедура проведення внутрішньої акредитації освітніх програм у змішаному режимі з урахуванням дистанційних технологій.

Освітній процес

Перевірка готовності повних пакетів навчальної документації в усіх підрозділах. Робота з кафедрами щодо забезпечення завантаження дистанційних курсів на платформу «Sikorsky».

Розроблено графік навчального процесу для заочної форми.

Здійснюється розроблення рекомендацій щодо внесення змін до робочих навчальних планів за умови дистанційного режиму проведення освітнього процесу - особливості організації лабораторних практикумів, практичних занять тощо.

Підготовка системи «Електронний кампус» до роботи в екстремальних умовах, нарощування серверних потужностей. Комісія з розвитку університету прийняла рішення щодо фінансування оновлення серверів.

Приймальна комісія

Триває видача повідомлень про допуск до вступних випробувань до аспірантури, ведеться підготовка з організаційного і документального забезпечення проведення іспитів.

На сьогоднішній день зараховано на навчання 133 іноземця (бак.-94, маг.-33, Ph.D.-6).

Продовжується приймання документів від вступників до магістратури. Станом на 09 серпня на 1333 бюджетних місця подано 2373 заяви від 1426 осіб. Конкурсна ситуація має місце на ФММ, ФСП, ФЛ, ВПІ, ФІОТ. Вирішується питання набору також в ІПСА, на факультеті медичної інженерії, але по інших факультетах є ще серйозне відставання кількості заяв від бюджетних місць, але час ще є.

В центрах «Крим-Україна» і «Донбас-Україна» зареєструвалися 48 вступників.

В суботу надійшов лист від МОН з тим, що нам пропонують провести ще єдиний вступний іспит з іноземної мови на базі університету – це додатковий іспит, який наказом МОН  розроблений для вступу до магістратури.

Запитання М. З. Згуровського

Яка цього року перспектива продовжити підготовку через докторантуру, які маємо цифри, які плани?

Ю. І. Якименко

 Плани у нас є, готовність зараз перевіряється департаментом науки.

Проректор із навчально-виховної роботи Н. В. Семінська

Стипендія

На базі Мінсоцполітики сформовано список студентів для виплати соціальної стипендії у серпні (замовлено 1298 стипендій) та направлено його до Управління соціального захисту населення.

Навчально-виховна робота

Розроблено положення, з урахуванням зауважень по громадському обговоренню, передано на розгляд юристам.

Підготовлена інформація для формування показників по Шанхайському рейтингу - дані по контингенту денної форми надані, по заочній формі - дані формуються, взяли участь у нараді щодо підготовки даних для Шанхайського рейтингу.

Узгоджується проєкт положення про ДНВР з урахуванням змін.

Академічна мобільність

Проведено перемовини з представниками Познанської політехніки щодо розширення сфери угоди щодо Еразмус+.

06.08.2020 спільно з ДМС взяли участь у церемонії передачі гуманітарної допомоги від китайського партнера - компанії Zhejang Golden Egg Science and Technology.

Відвідали 11 Міжнародну виставку "Сучасні заклади освіти" та виставку освіта за кордоном "World Edu". Цього року вона була дуже малочисельна.

Проводиться аналіз можливості участі представників КПІ у проекті British Couincil Advance HEI

Профорієнтація

Спільно з приймальною комісією університету закінчили публікувати серію подкастів «Як вступити до закладів вищої освіти у 2020 році?». Усього їх 11.

Надаємо відповіді у боті для вступників. Загалом, за час введення каналу Вступник, до нього долучилося понад 1500 підписників.

Готуємо роздатковий матеріал для вступників під час подачі заяв.

4 серпня ДНВР спільно з КМАН взяли участь у профорієнтаційних заходах дитячого освітньо-розважального проєктного табору на базі FILM.UA.  Гуртком ракето-космічної інженерії для школярів віком 8–12 років, проведено майстер-клас та лекцію про космос, дискусію про космічні фільми та практичний експеримент з виготовлення і запуску ракети.

Працевлаштування

Відвідали, за запрошенням, офіс та навчально-науковий центр Компанії Camozzi Automation - лідер на ринку пневматики. Унікальність компанії полягає у тому, що, маючи власне виробництво та навчальний центр, вони чітко формують вимоги до підготовки молодих фахівців, розробляють власні освітні програми, практикуми, посібники, навчально-наукові стенди, які вже поставляються до ЗВО України. У КПІ таке навчальне обладнання може використовуватися пі час викладання дисциплін на 12 факультетах (13, 14, 16, 18 галузі знань). За підсумками візиту заплановано підписання договору про співпрацю.

Спільно з ФММ розпочали підписання Договорів про співпрацю з ТОВ «Оболонь», компанією PwCта та ТОВ «АРТІ».

Соціальна служба

Протягом тижня психологами надано 11 індивідуальних психологічних консультацій.

Готується програма заходів щодо онлайн-зустрічей першокурсників з психологами та представниками соціальної служби задля обговорення тем соціалізації, самоорганізації та батьківського тиску на дітей.

Департаментом, у співпраці з дирекцією студмістечка, з командуванням ІСЗЗІ, адміністрацією ІТС та Медіалабораторією, здійснюється інформування широкого загалу про стан самопочуття курсантів та студентів КПІ, що опинилися на карантині. Постійно перебуваємо на зворотному зв'язку зі студентами ІТС та командуванням ІСЗЗІ.

Запитання М. З. Згуровського

Як будемо розпочинати навчальний рік? Які є варіанти, сценарії? Це пріоритетне питання зараз.

Наталія Валеріївно, чи покращилась взаємодія з інформаційними каналами підрозділів?

Н. В. Семінська

На деяких факультетах – так. До адміністраторів цих каналів додаються заступники  деканів з навчально-виховної роботи та відповідальні за профорієнтаційну роботу.  Нецензурна лексика вже пішла з цих каналів. На цьому тижні продовжуватимемо працювати з адміністрацією факультетів стосовно необхідності їх присутності в діалозі з абітурієнтами і відповідальними особами з приймальних комісій.

М. З. Згуровський

Раніше, ми розробили систему сертифікації офіційних ресурсів. Якщо ресурси підрозділів будуть сертифіковані – про яку нецензурну лексику взагалі може йти мова? На офіційні ресурси будуть спрямовуватися запитання і коментарі  абітурієнтів та їх батьків. На цих ресурсах відбуватиметься спілкування між студентами, викладачами і співробітниками про університетські справи. На цих ресурсах буде формуватися університетське інформаційне середовище.

Ю. І. Якименко

Нами створений перелік усіх офіційних ресурсів і тепер сертифікація кожного з них  розпочалася відповідно до плану і має завершитися у вересні. Деякі з них не потрапили до цього переліку, але є в домені kpi.ua. У нас же цей домен формується тільки за поданням службових від підрозділів.

Заступник проректора з наукової роботи Ю.М. Сидоренко

Спочатку надам відповідь на запитання Михайла Захаровича про докторантуру.

Місяць тому була проведена нарада за участі комісії Вченої ради з наукової та інноваційної діяльності, одним з питань якої був розгляд кандидатур до вступу в докторантуру. У нас 10 місць, було подано 8 кандидатів. Документи потрібно подати до жовтня цього року.

Гарні новини

Від колег з Познанської політехніки отримали повідомлення про отримання з Італії спеціально виготовлених 54 сонячних елементів для спільного наносупутника PolyITAN-3-PUT та розпочато роботу з підготовки їх експорту до України. Цього тижня готується комплект документів для експортного контролю.

На виконання рішень Координаційної ради

Підписані документи на фінансування з серпня 2020 р. по 31.12.2020 р. двосторонніх міжнародних наукових проектів.:

  • українсько-індійський проект, виконавець ХТФ, наук. кер. Донцова Т.О., обсяг фінансування до кінця цього року 130 тис. грн;
  • українсько-польський проект, виконавець ФЕА, наук. кер. Кудря С.О., обсяг фінансування до кінця цього року 110 тис. грн;
  • українсько-литовський проект, виконавець ІМЗ ім. Є.О. Патона, науковий кер. Лобода П.І., обсяг фінансування до кінця цього року 110 тис. грн;

На виконання доручень ректора

З боку КПІ ім. Ігоря Сікорського підписано договір із майданчиком zakupki.prom.ua для електронних торгів та передано для підписання Стороні, що надає послуги.

Взяли участь та визнані переможцем у електронних торгах щодо надання послуг ДП "УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ". Виконавець - ФЕА (відповідальний виконавець – Ярослав Гаран, кафедра теоретичної електротехніки), сума договору 90 тисяч грн.

Взаємодія зі структурними підрозділами КПІ

Спільно з відділом кадрів опрацьовані значення показників, необхідних для подачі до Шанхайського рейтингу

Поінформовано підрозділи про участь у XVIІ Міжнародній спеціалізованій виставці «Зброя та безпека – 2020» та у VIІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми координації воєнно-технічної та оборонно-промислової політики в Україні. Перспективи розвитку озброєння та військової техніки» (04.08.2020).

М. З. Згуровський

Виступити на цій виставці потрібно комплексно, у нас багато розробок. Якщо розгортати експозицію, то вона має охопити головні наші розробки.

Ю. М. Сидоренко

Плани на цей тиждень – підготовка і прийом Першого заступника міністра освіти і, за вашим дорученням, спільно з головою Вченої ради, проводимо роботу над підготовкою проєкту стратегії розвитку вищої освіти до 2031-го року.

Ще одне важливе завдання – атестація закладу вищої освіти. Цього тижня має прийти роз’яснення від МОН щодо заповнення деяких позицій. Минулого тижня тривала робота, зокрема по наших патентах.

Взаємодія із зовнішніми партнерами

На запит директора департаменту технічного регулювання та метрології Мінекономрозвитку надано кандидатуру Ю. М. Самарцева для участі у роботі науково-технічної ради у сфері технічного регулювання, стандартизації, метрології та метрологічної діяльності

На запит МОН України надано кандидатуру С. Г. Стіренка для участі у роботі ради з питань електронного урядування.

Проведено зустріч з представниками замовника (НООСФЕРА) щодо проведення термовакуумних випробувань спеціальних двигунів.

Голова Вченої ради М. Ю. Ільченко

1. Підготовка спільно з Ю. І. Якименком і Ю. М. Сидоренком проекту рішення Вченої ради університету щодо Порядку проведення таємного голосування по виборах науково-педагогічних і наукових працівників в умовах пандемії.

2. На виконання рішень Координаційної ради КПІ з науки спільно з ДЕФ і НДЧ розпочато формування бази обліку наукових проектів, робіт і послуг за рахунок спеціального фонду.

3. На виконання доручення ректора спільно з Л.Г. Субботіною проаналізовано врахування коштів спеціального фонду з наукової діяльності підрозділів.

4. Ознайомлення з матеріалами робочої групи з розроблення проекту Стратегії розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031 роки. Початок організаційної підготовки до виконання завдань, покладених на підгрупу 7 “Наукова та науково-технічна діяльність в процесі здобуття вищої освіти.” На доручення ректора створена група супроводу, календарний план дій щогодинний майже до вересня. Ця робота має бути завершена до 31 серпня, а з 1 вересня документ має передаватись на громадське обговорення. Підготовлено проектний варіант матеріалу, який ми будемо передавати на розгляд робочої групи. 

5. Підготовка спільно з НДЧ презентацій щодо досвіду і результатів наукової діяльності з нагоди візиту в університет першого заступника міністра М.О. Кизими.

Запитання М. З. Згуровського

Юрію Івановичу, чи готові ви, за відсутності І. В. Кривцуна, презентувати проект - Інститут матеріалознавства і зварювання як нову модель взаємодії НАНУ, вищої школи і високотехнологічного виробництва?

Ю. І. Якименко

Так. Мені передали ваше доручення. Але за останнім сценарієм, цієї презентації вже немає.

М. З. Згуровський

Але цю нову модель, яка абсолютно нова для країни, показати було б бажано. Ця модель може виступити як пілотний проект для країни. Головна ідея нашої презентації - це презентувати ті проекти, які мають загальнонаціональний масштаб і можуть поширюватися на країну та інші регіони. Пропоную повернутись до презентації. Нам довелося працювати з академічними інститутами і з бізнесом. Треба поінформувати про деякі нюанси цієї співпраці, щоб презентація була інформативною.

Друге.

Я отримав усі документи щодо Стратегії, концептуально вони виглядають добре. Єдине –нам потрібно провести повне дослідження на основі застосування SWOT-аналізу. Після  цього нам в командному режимі необхідно обговорити саму постановку цього дослідження і план його проведнння.

Проректор з міжнародного співробітництва С. І. Сидоренко

Міжнародні контакти

У зв′язку з трагічними подіями 4 серпня в Бейруті Й.В. Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Ліван в Україні пану Алі Дахеру ректором КПІ М.З. Згуровським направлено лист скорботи і у відповідь отримано лист вдячності колективу КПІ за солідарність і підтримку.

6 серпня 2020 року відбулася передача гуманітарної допомоги від компанії Zhejiang Golden Egg Science and Technology – індивідуальні засоби захисту від вірусу COVID-19 для колективу КПІ.

Передано:

  • 40 000 одноразових медичних масок,
  • 700 масок №95,
  • 50 термометрів.

Церемонію передачі, яка відбувалася за технологіями телемоста "Україна – Китай", здійснювали: Генеральний директор компанії Golden Egg пан Люмін, директор Українсько-китайського центру інженерних інновацій КПІ пан Ши Чао – з китайського боку, керівник ДМС С.І. Сидоренко та заступник керівника ДНВР О.П. Демиденко – з боку КПІ.

Факт передачі гуманітарної допомоги засвідчує прояв солідарності наших китайських партнерів з колективом КПІ в такий важкий для нас час.

Ректором М.З. Згуровським надано доручення М. М. Перестюк віддзеркалити цю подію в інформаційному середовищі, а Н.В. Семінській, В.А. Кондратюку, О.А. Іщенку – забезпечити розподіл зазначених засобів за призначенням.

Ряд міжнародних заходів проведені та готуються із застосуванням ІКТ, а саме:

Розпочато підготовку до “BSUN Конгрес 2020” та 14-ї конференції ректорів університетів Мережі Університетів Чорноморського Регіону (BSUN), який планується 20-22.2020 р.

Буде обговорено "Роль університетів у вирішенні складних викликів сьогодення", низка з яких відображена в 17-ти цілях ООН щодо сталого розвитку, – за чотирма основними темами:

  1. Університетське лідерство в суспільстві.
  2. Складні виклики та університети.
  3. Партнерство державних та приватних університетів.
  4. Формування альянсів університетів, орієнтованих на вирішення викликів.

Активізація міжнародної проектно-грантової діяльності

Продовжуємо спільно з проректором з наукової роботи В.А. Пасічником виконання доручення ректора щодо організації системної роботи з підготовки і подачі заявок на гранти за кожним з перспективних напрямів, запрошуючи до неї відповідних партнерів з Євросоюзу.

Розвиток нормативної бази університету в міжнародній сфері

Остаточно узгоджено текст типової Угоди про співпрацю для укладання з компаніями, які на безоплатній основі надають послуги з набору іноземних громадян як кандидатів на навчання в КПІ.

Текст договору виключає всі можливі ризики, з якими – за повідомленнями ЗМІ – можуть зіткнутися університети при взаємодії з такими компаніями.

Робота з організації набору іноземних громадян на навчання в КПІ

Кількісні характеристики ходу вступної кампанії станом на 10.08.2020 р. такі (враховувались ті студенти, які вже підписали контракти та заплатили за навчання):

  1. На бакалаврат: 94 контрактів
  2. В магістратуру: 33 контрактів
  3. В аспірантуру: 6 контрактів
  4. Поновили навчання: 3 контрактники

Видано запрошень на навчання: 139 (на вступ до КПІ видано 52 запрошення, до аспірантури – 2, на ПВІ – 12).

"Координаційна рада з питань набору іноземних громадян на навчання в КПІ ім. Ігоря Сікорського та роботи з ними в період навчання" розпочала практичні дії з метою вже зараз організаційно посилити роботу з набору іноземних громадян на навчання в КПІ з метою досягти змін на краще вже в цьому році, а саме:

– Дипломати – представники Посольств іноземних держав в Україні, які вважаються потенційно перспективними для приїзду їх громадян на навчання в КПІ (Азербайджан, Туркменістан, Узбекистан, Туреччина, Йорданія, Іран, Китай, В′єтнам, Бразилія, Аргентина, Перу, Еквадор, Марокко, Нігерія, Індія, Пакистан, Туніс, Сенегал, Кувейт, Конго, Ізраїль, Єгипет) запрошені відвідати КПІ та обговорити взаємодію з питань набору іноземних громадян цих країн на навчання в КПІ;

– Продовжується робота з Посольствами України в країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Південної Америки на предмет інформаційно-іміджевої кампанії з набору іноземних громадян на навчання в КПІ.

За дорученням ректора готуємо розгляд пропозиції колишнього Посла України в Китаї І. А. Литвина про створення ТОВ "Education in Ukraine", яке опікувалось би залученням китайської молоді на навчання в закладах вищої освіти України, зокрема в КПІ, з подальшим поширенням діяльності на ряд інших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Близького та Середнього Сходу.

В комплексному розгляді даної пропозиції беруть участь Л.Г. Субботіна, Б.І. Дуда, Є.В. Дергачов, М.В. Печеник, І.А. Мединцев.

Коментар М. З. Згуровського

Нам цікаво, щоб у нас були партнери, які будуть займатися профорієнтацією і спрямуванням до КПІ хороших іноземних студентів. У нас може бути тільки угода з організацією, яку буде репрезентувати І. А. Литвин. Якщо вона у нього вже є, то ми готові укласти угоду про орієнтацію китайських студентів на навчання до КПІ і студентів не тільки з Китаю, але й з Південно-Східної Азії.

С. І. Сидоренко

– Спільно з "Медіалабораторією КПІ" посилюється іміджеве представлення університету в ресурсах, які спрямовані на абітурієнтів – іноземних громадян в "перспективних" країнах: в ресурсах Посольств України "там" та Посольствах зарубіжних країн у Києві, на порталі Українського державного центру міжнародної освіти.

– На початок вересня готується перший візит групи журналістів впливових ЗМІ, акредитованих в Україні, з метою ознайомлення з КПІ, у т.ч. з можливостями навчання іноземних громадян в нашому університеті.

Серед запрошених ЗМІ: Times Internet (Індія), Morocco World News (Марокко), незалежне інформаційне агентство «Туран» (Азербайджан), інформаційне агентство «Медиа-Туркмен» (Туркменистан), PlusTvAfrica (Нігерія), незалежна англомовна газета «The Daily News Egypt» (Єгипет), Національне інформаційне агентство Узбекистану, Radio Television Nationale Congolaise (Конго), Agence Tunis Afrique Presse (Туніс), державне інформаційне агентство «Associated Press of Pakistan» (Пакистан), Le Quotidien (Сенегал), незалежна англомовна газета «The Jordan Times» (Йорданія), англомовна газета «Tehran Times» (Іран), VietnamPlus (В'єтнам), The Rio Times (Бразилія), Cronica (Аргентина), державне інформаційне агентство «ANDINA» (Перу), El Universo (Еквадор).

На наш погляд, це буде сприяти створенню позитивного іміджу КПІ в різних регіонах світу і збільшенню набору іноземних громадян на навчання в КПІ.

Така запланована робота з формування позитивного іміджу КПІ в світі буде координуватися зі структурами М. М. Перестюк.

З ключових крупних проблем, які треба вирішити якнайшвидше, відзначимо проблему більш комфортних умов проживання іноземних громадян (з диференціацією ціни за житло різних рівнів комфортності) та доведення оплати праці за викладання іноземним студентам, безпосередньо до тих викладачів, які працюють з ними.

Деякі інші важливі заходи

Робота групи із забезпечення позитивної динаміки показників КПІ у світових рейтингах університетів.

– Вперше КПІ робить спробу пробитися до Шанхайського рейтингу: КПІ зареєструвався в GRUP SURVEY (базі даних університетів для рейтингування в Academic Ranking of World Universities (ARWU)) Шанхайського рейтингу.

Керівник робочої групи О.М. Новіков та проректор С.І. Сидоренко провели засідання робочої групи, на якому проаналізовано підготовку даних про КПІ за 2015-2018 роки, які треба вчасно відправити упорядникам рейтингу до 15 серпня 2020 р.

Протокольне забезпечення візиту Першого заступника Міністра освіти і науки України Миколи Олександровича Кизима, запланованого на вівторок, 11 серпня 2020 р.

М. З. Згуровський

Ми домовилися з Сергієм Івановичем, що він очолить робочу групу з підготовки нової системи роботи з іноземними студентами – там багато аспектів. Вона не така складна, не потрібно затягувати її розробку на місяці. Потрібно затвердити нове положення про цей напрям роботи у серпні.

Проректор із адміністративної роботи В. А. Кондратюк

Щодо напряму господарської роботи

  • провели профілактичні ремонти та технічне обслуговування працюючих систем автоматичної пожежної сигналізації;
  • нанесли дорожню розмітку по центральній проїжджій частині території Університету;
  • розпочали третій покіс трави навколо усіх будівель, включаючи паркову зону;
  • закінчуємо ремонтні роботи в холі 16-го навчального корпусу для покращення роботи відбіркових вступних комісій;
  • розпочали ремонтні роботи тепломережі, з частковою заміною обладнання, від головного корпусу до 28-го навчального корпусу;
  • інтенсивно продовжуємо готувати кошторисну документацію по виконанню поточних ремонтів аудиторного фонду Університету та місць загального користування згідно із  затвердженим планом на Раді фонду з питань розвитку.  Підготовлено технічну документацію по 11, 13, 14, 15, 16 та 19-ому навчальних корпусах, яку плануємо виставляти на майданчик прозоро наступного тижня;
  • повторно провели зібрання з помічниками деканів/директорів факультетів/інститутів за напрямом господарської роботи щодо підготовки Університету до нового навчального року з урахуванням всіх рекомендацій МОЗ та МОН і протиепідемічних заходів;
  • у скверику за музеєм авіації та космонавтики продовжуємо роботи з вкладання тротуарної плитки. Продовжуємо проводити підготовчі роботи з прокладання другої половини системи зрошення. Висадили перші зелені насадження: берези, клени та платани і висіяли навколо них газонну траву;
  • розпочали офіційну процедуру щодо передачі для Університету нового музейного експонату-літака АН-2;
  • закінчуємо виконання другого етапу  з благоустрою території біля 17-го навчального корпусу;
  • закінчуємо підготовку проекту благоустрою території за 28 -им навчальним корпусом;
  • розпочала свою роботу новостворена комісія з обстеження теплових мереж Університету. Мета - виділення теплових мереж житлових будинків зі складу університетських й прийняття їх на облік з подальшим отриманням дозволу МОН передати ці теплові мережі місту. Це дозволить зменшити витрати Університету на покриття тепловтрат мережами та їх утримання, якими фактично Університет не користується. А головне дозволить укласти прямі договори на теплопостачання з КП "Київтеплоенерго" з мешканцями ж/б 4 і 5;
  • продовжуємо збирати щити для організації дистанційного знімання показів з  теплолічильників. Станом на кінець тижня КПІ - Телеком проклав інтернет ще до 8-ми точок;
  • провели спеціальне оброблення поверхонь з якими найчастіше контактують люди в Університеті,  дезінфікуючими засобами із використанням розпилюючих пристроїв;
  • щоденно здійснюємо вологе прибирання в усіх будівлях Університету дизінфікуючими та хлоровмісними розчинами.

Щодо соціального напряму

  • продовжуємо надавати послуги харчування для курсантів ІСЗЗІ та студентів ІТС, які перебувають у 12 гуртожитку на карантині у віддаленому режимі без затримок. Доставляємо страви та продукти харчування;
  • розробили відомість пропорційного розподілу засобів особистого захисту в Університеті, які протягом минулого тижня отримали від «УКРВАКЦИНИ» 4000 одноразових масок і від уряду району Сяошань міста Ханчжоу, Китай. Медичних масок одноразових – 40 000 шт, мед. масок №95 – 700 шт та 50 безконтактних термометрів;
  • бази відпочинку працюють в штатному режимі;
  • на сьогоднішній день ОК Маяк та Політехнік заповнені майже на 100%. У СВСТ "Сосновий" - 76%.
  • проводимо рекламну кампанію для баз відпочинку у соцмережах та інших інформаційних ресурсах.

Щодо напряму безпеки

  • узгодили нові інструкції для чергових стаціонарних постів, які будуть працювати із системою контролю та управління допуском в Університеті з врахуванням рекомендацій ДСНС;
  • продовжуємо спільне патрулювання по території Університету із поліцією та з національною гвардією;
  • за попередній тиждень складних правопорушень на території Університету не було виявлено;

М. З. Згуровський

Нам потрібно підготувати лист до ДП «Антонов», для якого це особлива історія, тому що АН-2 – символ народження ДП «Антонов». Лист потрібно скласти спільно з Н. В. Писаревською, в якому необхідно торкнутися цієї історії, показати, що ми, встановлюючи цей експонат на території Державного політехнічного музею, популяризуємо цю славну історію ДП «Антонов».

Начальник департаменту економіки та фінансів університету, головний бухгалтер Л. Г. Субботіна

Фінансування за серпень отримали в повному обсязі за всіма бюджетними програмами. Проплати через Казначейство здійснюються без затримок.

Планували цього місяця виплатити матеріальну допомогу, але у зв’язку тим, що з 1-го вересня нам потрібно підвищити заробітну плату на 5% (розпорядження МОН), зараз ми призупинили нарахування матеріальної допомоги – чекаємо на подальше рішення міністерства.

Нараховуємо заробітну плату за першу половину серпня, плануємо перерахувати на картки 14 серпня.

Для ДМС підготовлено інформацію за 2015-2018 роки за основними показниками фінансової діяльності університету для «Шанхайського рейтингу».

Для МОН України  підготовлені матеріали за 2017-2020 роки щодо стану майнових прав та наявності на балансі споруд, основних засобів.

Здана у відповідні інстанції щомісячна звітність за липень 2020р.

Надана інформація на засіданні Ради щодо використання коштів Фонду розвитку за 1 півріччя 2020р

Узгодили  перерозподіл видатків розвитку у зв‘язку з додатковими витратами на придбання обладнання для учбового процесу та на ремонтні роботи.

Разом з НДЧ підготовлена для тестування програма обліку виконання договорів, що фінансуються зі спецфонду у розрізі підрозділів. Там буде вестись облік всіх договорів громадянських, воєнна тематика окремо в розрізі кожного підрозділу, міжнародні наукові проекти, гранти в розрізі кожного підрозділу. Це дуже потрібна нам інформація для формування звітності, штатного розпису, кошторису. Починає працювати в тестовому режимі.

На засіданні Ради відзвітували про використання видатків розвитку університету і відповідно до прийнятих рішень узгодили додаткове фінансування, корегування кошторису у зв’язку з придбанням навчального обладнання та виконання деяких додаткових ремонтних робіт.

Разом з ДМС напрацьовували механізм співпраці зі сторонніми організаціями з набору іноземних громадян, питання заохочення та участь підрозділів в наборі іноземців на навчання в КПІ.

Узгоджуємо разом з профільними Департаментами проекти положень про структурні підрозділи.

М. З. Згуровський

Людмило Григорівно, Віталію Йосиповичу, робота Ради з розвитку університету є дуже важливою. Це громадська справа, яка залучає багато наших професорів, представників багатьох підрозділів до стратегії розвитку університету і це дуже важливо. Але якщо не впорядкувати роботу Ради, то вона може набути хаотичного характеру. Люди зараз чують, що є фонд розвитку, що розглядаються питання про надання допомоги певним підрозділам за важливими напрямами і потік таких заявок може бути дуже великий і ви можете розглядати їх хаотично. Має бути система і її потрібно дуже швидко розробити. Перш за все, повинні бути ліміти на певні часові відрізки за певними напрямами (навчально-лабораторне обладнання, приведення матеріальної бази лабораторій до певного стану і т.д). Друга складова - це пріоритети. До Ради з розвитку можуть надходити різні заявки на підтримку тих чи інших підрозділів, але ви повинні їх розглядати з огляду на пріоритети, які важливі для університету, виходячи із завдань кожного підрозділу. 

Вам, Віталію Йосиповичу, разом з Людмилою Григорівною і з членами Ради з розвитку потрібно розробити систему правил роботи фонду. Ми їх схвалимо на найближчому засіданні Адмінради попередньо, а потім затвердимо на Вченій раді. Ця система має бути розроблена, оприлюднена і за нею ви маєте працювати.

Директор студмістечка О. А. Іщенко

Адміністрацією гуртожитків щоденно контролюється стан здоров'я мешканців.

На даний час всі мешканці гуртожитків, окрім курсантів ІСЗЗІ, здорові.

Курсанти, які знаходяться в гуртожитку №12 на самоізоляції, одужують та ускладнень не мають. За останні вихідні дні зі стаціонару виписали ще одного курсанта. З 11 госпіталізованих курсантів, маємо вже 7, які повністю одужали і виписалися. В стаціонарі залишається ще 4 курсанти.

Щойно надійшла інформація, що у четвер було проведено повторне тестування серед курсантів, які мали позитивний ПЛР-тест. Тести показали негативні результати.

В Києві та в країні ситуація, на жаль, залишається складною, тому заходи щодо запобігання захворюванню не послабляємо.

Прибирання та дезінфекція забезпечується на необхідному протиепідемічному рівні у всіх місцях загального користування гуртожитків щоденно.

Соціально-виховна робота зосереджена на інформуванні мешканців про необхідність продовження виконання протиепідемічних заходів.

Зусилля господарських служб студмістечка зосереджені на планових ремонтах, благоустрої території та інших підготовчих роботах до нового навчального року. 5 об’єктів у студмістечку виконуються зусиллями служби експлуатації гуртожитків, 7 об’єктів – силами підрядних організацій.

За тиждень і вихідні дні правопорушень не виявлено.

Запитання М. З. Згуровського 

Наталія Валеріївно, ви інформацію про поширення COVID-19 в КПІ продовжуєте оприлюднювати?

Н. В. Семінська.

Так, обов’язково. У неділю надали.

М. З. Згуровський

Продовжуйте надавати щодня.

Директор науково-технічної бібліотеки О. М. Бруй

Надано 140 оперативних довідок (через сервіс «Бібліотекар онлайн» на сайті, е-пошту, усно, телефоном).

Обслуговування користувачів у приміщенні бібліотеки:

  • Кількість відвідувань –74
  • Кількість книговидач – 67
  • Кількість повернутих книг – 121
  • Кількість консультацій – 28
  • Підписано обхідних листів – 101

Сприяння публікаційній активності

Отримали від ДНТБ України Проєкт типового договору для доступу до Web of Science. Прийнято в роботу.

Сприяння розвитку видавничих проектів наукових періодичних видань 

Надано 15 консультацій представникам редакцій наукових періодичних видань та оргкомітетів конференцій з питань використання платформ OJS, OCS, особливостей переходу на OJS 3.0, рекомендації щодо планування роботи редакції згідно міжнародним стандартам.

ElAKPI – відкритий електронний архів КПІ ім. Ігоря Сікорського

Всього в ElAKPI станом на 07.08.2020 р. розміщено 31031 документ:

За останній тиждень в ElAKPI розміщено 85 документів, із них шляхом самоархівування – 37.

Проведено роботу із інтеграції ELAKPI з OpenAire.

Метадані ELAKPI коректно індексуються в OpenAire: Профіль

Уповноважена особа з питань запобігання  корупції  Я. Ю. Цимбаленко

Разом з юридичним управлінням підготували положення про уповноважену особу та доопрацьовуємо її у відповідності до вимог КПІ. Найближчим часом плануємо віддати на погодження та підписання.

М. З. Згуровський

Євгене Вікторовичу, передайте працівникам загального відділу інформацію про важливість вчасно впровадити систему електронного документообігу. Ми всі пройшли перший етап ознайомлення з нею. Система цікава, дуже проста у використанні. Потрібно чітко, з конкретних дат її впровадити.

Дата події