Щороку наприкінці літа й на початку навчального року регбійна команда «Політехнік» бере участь у Чемпіонаті України та Кубку України з регбі-7. Цього року змагання заплановано і спортсмени – студенти КПІ посилено готуються до боротьби із суперниками. Відпрацювання поєдинків проходить на території спортивного комплексу НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

– У тренуванні не має бути тривалих перерв. Тому канікули не є причиною переривати заняття, – пояснює Олександр Сабіров, тренер клубу регбі «Політехнік», старший викладач кафедри спортивного вдосконалення КПІ. – Для ефективної гри спортсмени тренуються тричі на тиждень. У регбі, попри те що це колективний вид спорту, результат залежить від індивідуальної силової гри кожного спортсмена.

Регбі – один із давніх ігрових видів спорту в КПІ. Команду ще 1962 року створили аматори-ентузіасти – регбісти-студенти столичного політеху. За час існування вона ні на рік не припиняла існування. «Політехнік» сім разів ставав переможцем чемпіонатів України. У 2015–2016-х у молодіжній лізі два роки поспіль наші регбісти посідали друге місце. Міжнародні перемоги команди «Політехнік»: Говерджов (Чехия) – 1989; Бенідорм (Іспанія) – 1992, 1994, 1995; Мілуокі (США) – 1993.

На початку нового навчального року серед студентів університету стартує відбір гравців для поповнення команди. Кожен, хто займається в спортивному клубі «Політехнік», здобуває додаткові бали до рейтингу. До того ж, як зазначає тренер Олександр Сабіров, це дає привілеї під час вступу до магістратури КПІ. 

Дата події