8 червня в КПІ ім. Ігоря Сікорського вдруге пройшов Інженерний фестиваль «ТехноАртКПІ».

Головну ідею фестивалю організатори сформулювали так: «Сучасні інженери – це найщиріші мрійники, тому що втілюють у життя ідеї, що раніше здавалися фантастикою. Талановиті та креативні, які не спиняються на шляху до своїх цілей. Ми зібрали наші найцікавіші розробки, щоб показати тобі, що інженерія – це сучасно та цікаво! Гоночний болід, зібраний нашими студентами, роботи та дрони, 3D-принтери, секретна магія від хіміків та багато іншого. КПІ – дружня спільнота, де поєдналися технічні та гуманітарні професії, де кожна особистість має можливість бути собою, бо це круто!».

До речі, команда головних організаторів фестивальних заходів повністю спростувала поширений поки що серед частини нашого суспільства стереотип, що, мовляв, інженер – це професія суто чоловіча: до її складу входили самі лише жінки: заступник директора Механіко-машинобудівного інституту Наталія Семінська, начальник відділу організаційно-виховної роботи Департаменту навчально-виховної роботи Наталія Пожарська, доцент кафедри електрозварювальних установок зварювального факультету Євгенія Чвертко, старший викладач кафедри авіа- та ракетобудування Інституту аерокосмічних технологій Ганна Сарибога та доцент кафедри автоматизації теплоенергетичних процесів теплоенергетичного факультету Олена Олійник.

Вже з 11-ї години на Площі знань університетського кампусу запрацювали численні технічні, розважальні і арт-майданчики. Кожний інститут чи факультет-учасник (всього їх було 23) мав свою унікальну локацію. Отож студенти Механіко-машинобуівного інституту показували болід «Формула Студент КПІ»; розробники електромобілів проводили тест-драйви і давали можливість відчути на собі переваги таких авто; студенти хіміко-технологічного факультету проводили цікаві експерименти під назвою Magic Chemistry; представники Інституту аерокосмічних технологій запускали дрони і ракети тощо. Крім того, кафедра інтегрованих технологій машинобудування Механіко-машинобудівного інституту представила роботів – Бетмена і Халка. між якими навіть відбувся справжній футбольний батл.

Проводилося кілька квестів: «Київський Хогвардс», «ІТ –квест», «Напій-квест», «В пошуках Валірійської сталі». Зокрема, учасники квесту «Київський Хогвардс» повинні були зібрати герб КПІ, але для цього їм необхідно було виявити свої знання історії університету. Чимало прихильників зібрала інтелектуальна гра «Вірю – не вірю» – її організували представники факультету біомедичної інженерії.

Власні локації обладнали й Мала академія наук, а також відомі компанії «Прогрестех-Україна» та «Lіfecell».

У рамках розважальної частини фестивалю іноземні студенти демонстрували етнічні шоу і пропонували скуштувати національних страв. майстер-класи провели Народний ансамбль танцю «Політехнік» і Хіп-хоп формація «Hd Team». А для любителів мистецтва було організовано майстер-клас художньої студії «Гармонія» під керівництвом Андрія Кулагіна.

Взагалі, програма фестивалю була надзвичайно насиченою та різноманітною, тож кожен відвідувач знайшов тут для себе щось цікаве.

[08.06.2019] Інженерний фестиваль ТехноАртКПІ

Запрошуємо на інженерний фестиваль ТехноАртКПІ, який відбудеться 8 ЧЕРВНЯ, 2019 року в КПІ ім. Ігоря Сікорського.

В програмі заплановані майстер-класи, квести, інтерактиви - усе, що не дасть занудьгувати. Зверніть увагу, що для участі у деяких заходах потрібна попередня реєстрація!

Та багато іншого!

Для учнів 9-10 класів заплановано тижневий захід для детального ознайомлення з факультетами та інститутами КПІ ім. Ігоря Сікорського - літня школа KPIcamp: http://technoart.kpi.ua/kpicamp

Контакти:

Site: http://technoart.kpi.ua/

Facebook: @TechnoArtKpi

Instagram: @technoartkpi

Twitter: @art_kpi

Telegram: @technoartkpi

e-mail: technoart.kpi[at]gmail.com

Дата події