18 грудня відбулося закриття щорічного мистецького конкурсу "Таланти КПІ". Виставка робіт, представлених на ньому, проходила у виставковій залі корпусу № 7 з 11 листопада. Участь у конкурсі взяли 67 конкурсантів. Студенти, викладачі, науковці та працівники КПІ ім. Ігоря Сікорського, учасники студії "Гармонія" при ЦКМ університету представили загалом близько 300 творів. Як і завжди, серед конкурсантів були учасники, які не вперше виставляли свої роботи, а також ті, з іменами яких глядачі знайомилися вперше. Загалом конкурс сприяв активізації художньої творчості та культурному зростанню студентської молоді, викладачів та працівників університету.

У номінації "Живопис" перше місце розділили співробітниця господарської частини університету Світлана Лозянко, учасниці студії "Гармонія" при ЦКМ Анастасія Єжела і Ольга Рубцова, випускниця КПІ Юлія Гриценко.

Світлана Лозянко стала відкриттям цього конкурсу. Вона представила понад 20 картин на біблійну тематику, а також сучасні живописні варіації на теми популярних у XVIII–XIX століттях народних картин з образом козака Мамая. 

Друге місце посіли учасниця студії "Гармонія" при ЦКМ Ната Расп і студентка 4-го курсу ВПІ Ольга Ковальова. Третє розділили доцент кафедри теоретичної та прикладної економіки ФММ Марина Дученко і асистент кафедри нарисної геометрії Олена Колосова.

 У номінації "Графіка" перше місце розділили студентка 1-го курсу ВПІ Софія Бударіна і працівниця КПІ ім. Ігоря Сікорського Ольга Баженова. Друге місце посіла учасниця студії "Гармонія" Катерина Горбачова і викладач кафедри технології виробництва літальних апаратів ММІ Тетяна Гараненко.

У номінації "Декоративно-прикладне мистецтво" перше місце у завідувача лабораторії кафедри інженерної екології ІЕЕ Володимира Пушкіна. Роботи Володимира Павловича добре відомі ки­ївським політехнікам. Жодна з виставок "Таланти КПІ" в останні роки не обходиться без його різьблених композицій. Працює митець у техніці колажу, для створення образів використовує дерево, метал, шкіру тощо. Його твори відбивають світогляд автора, який запрошує глядачів споглянути на тільки йому відомих дивних істот і поринути у світ фантазій та асоціацій. Друге місце розділили асистент кафедри графіки ВПІ Поліна Прохорчук і професор кафедри нарисної геометрії ФМФ Володимир Юрчук. Третє місце – у провідного фахівця служби вченого секретаря університету Наталії Лапковської.

У номінації "Вишивка" перше місце здобула старший викладач кафедри математичної фізики Лариса Коцюк. Друге місце розділили доценти кафедри математичної фізики Ольга Борисенко і Ганна Кулик. Третє місце – у асистента ХТФ Ірини Кузєванової.

Переможці конкурсу отримали дипломи, а всі учасники – подяки.

Дата події