Адміністрація КПІ ім. Ігоря Сікорського тимчасово переводить студентів з Китаю на дистанційне навчання, щоб убезпечити студентів і викладачів університету від поширення нового коронавірусу (2019-nCoV). Така форма освіти триватиме щонайменше два місяці.

«Усі ті китайці, які вже приїхали на навчання, відвідали лікарів і нам загрози не створюють. Було ухвалене рішення – і всі його підтримали, – що потрібно надати дистанційну форму освіти мінімум на два місяці», – коментує директор Центру міжнародної освіти КПІ Володимир Коваль.

Сьогодні у КПІ на різних факультетах навчається близько 100 студентів з Китаю. Тим з них, що не встигли приїхати до Києва через спалах вірусу, надаватимуться навчальна програма та завдання в інтерактивному режимі. Щойно загроза мине – студенти повернуться до денної форми навчання.

«Студенти, які нині в Китаї та не можуть повернутися до Києва, будуть знати, що треба робити на навчанні. Ми віримо, що все буде добре», – говорить студентка теплоенергетичного факультету Цзунянь У.

Довідково

За даними Міністерства охорони здоров’я України (деталі – за посиланням), станом на 5 лютого 2020 року у світі зареєстровано 24 505 лабораторно підтверджених випадків нової коронавірусної інфекції, з них 493 летальні. Окрім Китаю, випадки захворювання зафіксовані у 23 країнах світу. В Україні жодного підтвердженого лабораторно випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано.

Дата події