Ректора КПІ ім. Ігоря Сікорського, академіка НАН України Михайла Згуровського за особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, за становлення школи біомедичної інженерії та біокібернетики в Україні нагороджено медаллю імені М. М. Амосова. Нагороду було вручено на VІІ науково-практичній конференції з міжнародною участю «Амосовські читання», яка відбулася 6 грудня в Залі засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Організатори конференції – Національна академія медичних наук України, Асоціація серцево-судинної хірургії, Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова НАМН України, КПІ ім. Ігоря Сікорського, Національний медичний університет ім. О. О. Богомольця та Національна медична академія післядипломної освіти ім. П. Л. Шупика.

Микола Амосов – засновник інституту серцево-судинної хірургії, широко відомий різносторонній вчений і хірург, письменник, кібернетик, громадський діяч. Він ознаменував собою цілу епоху, залишивши після себе тисячі послідовників, що продовжують справу видатного вченого в Україні та за її межами.

Учасники конференції у своїх доповідях згадували досягнення Миколи Амосова, обговорювали проблеми сьогодення та майбутнього кардіохірургії, ідеї штучного інтелекту в медицині та біології тощо. У конференції взяв участь заступник міністра охорони здоров’я України Дмитро Коваль.

Михайло Згуровський виступив на конференції з доповіддю «Інтелектуальний аналіз великих даних (Big Data Mining) в економіці і суспільстві», у якій, зокрема, зупинився й на проблемах штучного інтелекту. Свої доповіді на конференції також представили ректор Запорізької медичної академії післядипломної освіти академік НАМН України Олександр Никоненко – «Історія трансплантації в Україні»; директор департаменту кардіохірургії в Медичному центрі Шиба (Ізраїль) Леонід Стернік – «New direction in cardiac surgery Sheba Medical Center»; директор Інституту проблем штучного інтелекту член-кореспондент НАН України Анатолій Шевченко – «Штучний інтелект: історія, сучасність, майбутнє. Функціональна схема побудови штучної особистості»; завідувач кафедри біомедичної кібернетики факультету біомедичної інженерії КПІ ім. Ігоря Сікорського Євген Настенко – «Штучний інтелект в медицині».

Дата події