Сьогодні студенти, викладачі й співробітники адміністрації Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського долучилися до написання ХІХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Диктант проходив у залі науково-технічної бібліотеки КПІ, директорка якої, Оксана Бруй, також взяла участь у написанні. Загалом на захід прийшли близько 50 учасників.

Цьогоріч постійний автор диктанту – відомий мовознавець Олександр Авраменко – включив у нього слова на перевірку правил нової редакції українського правопису.

«Ми завжди долучаємося до українських акцій, міжнародних. Диктант відповідав важливому питанню сьогодення: впровадженню нового українського правопису, наверненню до нових правил, щоб крок за кроком запам’ятовувати ці нововведення. По суті, цей диктант – не контрольна, а своєрідний урок української мови. Я вважаю, це добра нагода вдосконалювати свою культуру мовлення», – зауважила доцентка кафедри української мови, літератури та культури факультету лінгвістики Алла Нечипоренко, яка разом з усіма писала диктант.

Вона відзначила, що у таких заходах беруть участь як студенти технічних професій, так і гуманітарії. «Мова об’єднує всіх. Усі мають добре володіти державною мовою, тому не має значення, це гуманітарні факультети чи технічні», – каже пані Нечипоренко.

Було й ще одно нововведення: учасники могли відправити свою роботу просто з «місця події» – сфотографувати й надіслати смартфоном на електронну скриньку чи у приватні повідомлення на фейсбук-сторінку Українського радіо. Тож усі учасники акції дружно відправили свої роботи на перевірку.

Джерело фотографії

Дата події