4 листопада 2019 року відбулося чергове засідання Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського.

На початку засідання голова Вченої ради академік НАН України М.Ю.Ільченко привітав ювілярів: завідувача кафедри хімічної технології композиційних матеріалів д.т.н., професора В.А.Свідерського, завідувача кафедри автоматизованих систем обробки інформації та управління д.т.н., професора О.А.Павлова, а також іменинницю – завідувача кафедри біотехніки та інженерії д.т.н., професора В.В.Мельник.

Після цього відбулося вручення Почесної грамоти та пам'ятних подарунків факультету машинобудування і транспорту Познанського технологічного університету випускнику магістратури Механіко-машинобудівного інституту Віталію Юрійовичу Бойку.

Першим питанням порядку денного Вчена рада розглянула зміни у структурі підрозділів університету. Доповідав перший проректор академік НАН України Ю.І.Якименко. Він повідомив про зміни у структурі інженерно-фізичного, зварювального факультетів, факультету електроніки та Механіко-машинобудівного інституту. Було прийнято рішення створити новий Інститут матеріалознавства та передових технологій  шляхом реорганізації інженерно-фізичного факультету, зварювального факультету та кафедри лазерної техніки та фізико-технічних технологій Механіко-машинобудівного інституту.

Наступним було розглянуто питання про порядок вибору фізичного виховання як дисципліни навчального плану. Доповідав також перший проректор Ю.І.Якименко. Було запропоновано такі дисципліни, як: фізичне виховання, основи здорового способу життя, основи анатомії та біології людини, гігієна людини, психологія здоров'я та фізіологія рухомої активності людини. Крім того, було представлено схему особливостей організації фізичного виховання в університеті.

Далі було заслухано питання про проведення конкурсу на номінацію "Молодий викладач-дослідник 2019". Доповідав проректор з наукової роботи В.А.Пасічник. Віталій Анатолійович повідомив, що оголошується конкурс на номінацію "Молодий викладач-дослідник 2019" з визначеним терміном подання документів до 1 грудня 2019 року. Було повідомлено, що вік конкурсантів не повинен перевищувати 35 років, а для докторів наук та докторантів – 40 років. Також було оголошено про зміни до критеріїв анкети.

Після цього було розглянуто питання про затвердження результатів університетського етапу конкурсу МОН України на фінансування науково-дослідних робіт за рахунок державного бюджету на 2020 рік. Доповідав в.о. начальника НДЧ Ю.М.Сидоренко. Він повідомив, що у 2019 році завершуються 34 роботи. Для розгляду на загальноуніверситетському етапі підрозділами університету подано  48 проєктів, серед яких: 4 фундаментальні роботи, 32 прикладних роботи, 12 науково-технічних розробок.

Насамкінець було розглянуто конкурсні питання і поточні справи, а саме: рекомендування до відзначення нагородами та почесними званнями  працівників університету, про рекомендацію до друку періодичних наукових видань університету, монографій та інші.

Дата події