17 квітня підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між КПІ ім. Ігоря Сікорського та Університетом прикладних наук Гамма-Ліпштадта (м. Гамм, ФРН).

Від імені КПІ ім. Ігоря Сікорського документ підписав проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, від імені Університету прикладних наук Гамма-Ліпштадта – його президент Клаус Цеппенфельд.

Перед підписанням представники обох університетів обговорили напрями співпраці та її механізми, в тому числі й можливості подання спільної конкурсної заявки на отримання гранту Німецької служби академічних обмінів (DAAD). В обговоренні взяли участь віце-президент Університету прикладних наук Гамма-Ліпштадта з досліджень та обмінів Дітер Бруньок, професор цього університету Зоя Руновська, директор Інституту енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Денисюк, заступник керівника департаменту міжнародного співробітництва Ксенія Юдкова та інші.

Документом декларується, що обидва університети мають намір налагодити обмін студентами, обмін співробітниками, організовувати спільні дослідження, проводити консультування для підтримки взаємного розвитку, розвивати спільні навчальні програми тощо. Остаточний вибір заходів, що будуть реалізуватися, та їхні особливості конкретизуватимуться у відповідних угодах.

Дата події