21 березня КПІ ім. Ігоря Сікорського та Технологічний інститут Шібаура (Японія) підписали Меморандум про взаєморозуміння та Рамкову угоду про співпрацю.

Меморандум присвячено основним питанням обмінів викладачами і студентами обох закладів вищої освіти – від того, хто виплачуватиме заробітну платню викладачам на час поїздок (сторона, яка направляє), і до терміну перебування студентів на навчанні за обміном (він має бути не коротшим за тривалість читання певного курсу, або тривалості виконання проекту дослідження, але при цьому не може перевищувати один рік) тощо. В угоді визначено основні напрями спільної діяльності (навчальна, наукова та інноваційна), її форми та організаційні аспекти.

Від імені університету документи підписав проректор з міжнародних зв’язків Сергій Сидоренко, від імені Технологічного інституту Шібаура – професор його факультету біологічних наук та інженерії Акіхіко Ханафуса,

Перед підписанням відбулося обговорення питань співпраці між факультетом біологічних наук та інженерії Технологічного інституту Шібаура та факультетом біомедичної інженерії КПІ ім. Ігоря Сікорського. Розпочалося воно з взаємних презентацій: професор Акіхіко Ханафуса розповів про інститут Шібаура, його факультет біологічних наук та інженерії і наукову роботу, що там проводиться, а декан факультету біомедичної інженерії КПІ Віталій Максименко – про факультет, дослідження, що проводяться його співробітниками і студентами, та їхні результати. Участь у зустрічі з колегою з Японії взяли завідувач кафедри трансляційної медичної інженерії ФБМІ Олександр Галкін, завідувач кафедри біобезпеки та здоров’я людини цього факультету Ігор Худецький, завідувач кафедри біомедичної кібернетики Євген Настенко, директор Українсько-Японського центру Катерина Луговська, стажер японської програми MIRAI студент 4 курсу гр. БМ-51 факультету біомедичної інженерії Юрій Цибань та інші.

Дата події