Збірна команда КПІ ім. Ігоря Сікорського зі спортивного туризму 24 лютого взяла участь у міських змаганнях з техніки гірського туризму на сніжно-льодових дистанціях "Сніжний барс". Змагання проходили на території ландшафтного парку "Лиса гора", на дистанціях ІІ та ІІІ класів складності. Програма передбачала подолання природних перешкод у кішках та з льодорубами на природному рельєфі в зимовий час.

 Спортсмени виконували досить складні технічні прийоми з подолання підйомів та спусків на власно створених станціях з петель  та льодорубів, елементи рятувальних робіт з транспортуванням потерпілого як у ношах, так і на супроводжуючому, ладнали переправи, рухалися в зв'язках по незручному і достатньо складному рельєфу. Усю дистанцію спортсмени транспортували на собі контрольний вантаж – як на технічних етапах, так і поза ними. Правилами змагань спортсменам обмежили кількість спорядження, яке вони могли взяти для подолання технічних етапів, що також ускладнювало виконання визначених для них завдань.

За підсумками змагань вихованці збірної команди КПІ ім. Ігоря Сікорського на дистанції ІІ класу посіли друге місце, поступившись переможцям лише однією хвилиною, на дистанції ІІІ класу – були п'ятими.

С.М.Сога, викладач кафедри фізичного виховання
На фото: Транспортування потерпілого, дистанція ІІІ класу. Фото Олександра Литвякова

Дата події