29 листопада в КПІ імені Ігоря Сікорського переможцям ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України та IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів було вручено дипломи лауреатів стипендії Президента України.

«Для Київської політехніки особлива честь вітати в своїх стінах майбутнє України, – наголосив, відкриваючи урочистості, ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. – Мала академія наук відшукує молоді таланти, підтримує їх і дає путівку в життя. Ми будемо дуже раді, якщо частина тих, хто сидить у цьому залі, стане студентами Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського та інших вищих навчальних закладів України». І додав, що щороку до КПІ вступають до ста п’ятдесяти кращих випускників МАН.

Дипломи і нагороди юним лауреатам вручила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Крім того, їх вітали Президент Малої академії наук, академік Національної академії наук України Станіслав Довгий та інші. А ще, начальник Першого Київського регіонального управління ПАТ «УкрСиббанк» Євген Фрончко вручив подарунок від цього банку учорашньому школяру, а нині студенту І курсу Київського педагогічного університету імені Бориса Грінченка Данилу Черненку, який виборов І місце в секції «Кримськотатарська гуманітаристика» на ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук України.

«Розуміючи, що ви маєте великий шанс стати ядром будівництва країни, я хочу підказати вам формулу успіху: правильно і вдало поставлена для себе мета, помножена на працю й наполегливість, дає успіх. І не буває інакше, – сказала, виступаючи перед юними лауреатами, Лілія Гриневич. – Тому, не сумніваючись у ваших талантах, я хочу побажати вам одне: щоб ви ніколи не втрачали натхнення, наполегливості й терплячості, потрібних для великої праці. І це приведе до успіху. А ваш успіх – це успіх України. Це наш успіх!».

Стипендії Президента України за свої інтелектуальні досягнення отримуватимуть двісті сімдесят школярів і студентів-першокурсників. Причому, як зауважила Лілія Гриневич, тридцять п’ять з них здобули цю нагороду вдруге, а восьмеро – втретє!

Студентам-першокурсникам українських вишів, які вибороли своє право на стипендії ще в статусі старшокласників – членів Малої академії наук, нагороди вручали заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Юрій Сафонов та представники керівництва тих ВНЗ, які вони обрали для подальшого навчання. Ти з них, хто влився до родини київських політехніків, одержали свої дипломи з рук ректора Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» Михайла Згуровського.

Слід додати, що, можливо, день вручення дипломів запам’ятається стипендіатам ще й іншими цікавими заходами, що їх запланували організатори урочистостей: оглядом експозицій Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського; презентацією науково-популярної платформи Post It від її творців; ознайомленням з виставкою «Доля дванадцяти», підготовленою до 100-ліття Національної академії наук України, яке відзначається цього місяця, та іншими.

На фото: на трибуні Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич

Дата події