Керівники університету 21 листопада зустрілися з авторами проектів-переможців цьогорічного міського конкурсу Громадського бюджету (Бюджету участі). В нашому університеті таких проектів дванадцять. Отож обговорено нагальні питання впровадження ідей, що їх згенерували студенти та викладачі КПІ ім. Ігоря Сікорського, та заходи, яких має для цього вжити адміністрація.

Проекти політехніків, які цього року отримали підтримку, можна розділити на три групи. Перша – це проекти освітнього напряму: "Молодіжна школа медіапроектів" (автор Владислава Степаненко, ФЕЛ), "Школа-студія кіно та 3D-анімації "Спарк" (Маргарита Романюк, ФЕЛ), "Blender – центр змішаного навчання" (Юлія Корян, НТБ), "Школа аудіовізуального перекладу Dublt" (Радміла Сегол, ВПІ),  "Школа розробки дистанційних курсів "MOOC school" (Єлизавета Ілюсенко, НТБ),  "Молодіжна лабораторія робототехніки  RTF lab" (Вікторія Капітан, Андрій Єрофеєв, РТФ). Друга – проекти, пов'язані з дозвіллям та спортом: "PlavLab – змістовне дозвілля для молоді" (Юлія Корян, НТБ),  "Школа гірського туризму на базі Tурклубу "Глобус" (Анна Дукій), "Школа скелелазіння  КПІскеля Climbing Team (для дітей та молоді)" (Євген Козак) та два проекти "Освітлення баскетбольного майданчика" (в них мова йде про освітлення двох майданчиків на території університету, автори – Костянтин Рейнштейн-Горбунов, а також Вікторія Капітан і Андрій Єрофеєв). До третьої групи, спрямованої на вирішення певних проблем комунального господарства, можна віднести один проект – "Чисті тротуари Солом'янки" (автор Владислав Рибалко, в проекті йде мова про придбання і передачу в користування університету міні-тракторів для забезпечення очищення хідників на території кампусу).

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський, перший проректор Юрій Якименко та проректор з навчально-виховної роботи Петро Киричок разом з авторами, які представляли свої проекти, визначили основні заходи, що їх має здійснити університет для реалізації проектів. Серед головних – виділення коштів з бюджетів факультетів, де функціонуватимуть нові громадські структури. Для цього автори проектів спільно з фахівцями університету мусять до захисту цих бюджетів визначити обсяги таких витрат і надати свої пропозиції керівникам відповідних факультетів та підрозділів. Крім того, вже під час засідання було внесено деякі пропозиції щодо підготовки приміщень для роботи та внесення змін до пропускного режиму в тих корпусах, де реалізовуватимуться проекти освітнього напряму. 

Дата події