10 жовтня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Університету Ле Ман (Французька Республіка) під керівництвом його президента Рашида Ел Гурома. До її складу також входили проректор з міжнародних зв’язків Еліан Елмалех та відповідальний за розвиток міжнародних зв’язків факультету науки та технологій Ніріна Рандріанантоандро.

З гостями зустрілися перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, проректор з навчально-виховної роботи Петро Киричок, керівник відділу міжнародних проектів департаменту міжнародного співробітництва університету Сергій Шукаєв, координатор українсько-французьких проектів університету Ольга Огурцова, директор Українсько-Французького центру КПІ ім. Ігоря Сікорського Ольга Дорош, координатор співпраці з закордонними партнерами на ПБФ Володимир Боровицький, координатор співпраці з закордонними партнерами на ХТФ Тетяна Дуда та інші.

КПІ ім. Ігоря Сікорського співпрацює з Університетом Ле Ман достатньо давно. Понад те, вже майже десять років між університетами діє угода щодо програми подвійного диплому, до якої залучено сім факультетів Київської політехніки. Отож учасники зустрічі обговорили питання розширення співробітництва. Наголос при цьому було зроблено на організації академічних обмінів за Програмою академічної мобільності Європейського Союзу «Erasmus+» та внутрішніми французькими програмами. Також обговорювалися можливості залучення до обмінів не лише студентів магістратури, але й тих, хто здобуває ступінь PhD, а також викладачів. І, звісно, дослідників, які могли б спільно реалізовувати інноваційні проекти. За усіма цими питаннями було досягнуто згоди.

Крім того, представники Університету Ле Ман обговорили зі співробітниками приладобудівного та хіміко-технологічного факультетів деякі конкретні напрями співпраці, а також оглянули кампус університету та експозиції Державного політехнічного музею України при КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Дата події