КПІ ім. Ігоря Сікорського та Цюаньчжоуський університет інформаційних технологій (Китайська Народна Республіка) 2 жовтня уклали Меморандум про співпрацю.

Цюаньчжоуський університет інформаційних технологій розташовано в центрі міста Цюаньчжоу в провінції Фуцзян. Це молодий навчальний заклад, утворений 2002 року. В університеті відкрито кілька коледжів: електроніки та телекомунікацій, механічної та електричної інженерії, програмування, дизайну, економіки та менеджменту, будівельний, а також Центр загальної освіти. Університет є одним із лідерів китайської технічної освіти, особливо у галузі інформаційно-комунікаційних технологій та інновацій, що підтверджено «Нагородою за досягнення в навчанні в Китаї» другого ступеня.

Церемонії підписання Меморандуму передувало обговорення форм співпраці, участь у якому взяли члени представницької делегації Цюаньчжоуського університету інформаційних технологій на чолі з його президентом Го Сяопіном. З українського боку його учасниками стали перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, декан факультету електроніки Валерій Жуйков, виконувач обов’язків завідувача кафедри мікроелектроніки Олександр Борисов, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва Андрій Шишолін та інші.

Андрій Шишолін провів для гостей презентацію КПІ, а Го Сяопін розповів про університет, який він очолює. Після цього учасники обговорили найперспективніші напрями співпраці. Завершилося обговорення підписанням Меморандуму.

Як вказано у документів, його укладено з метою поглиблення співробітництва в рамках реалізації масштабної ініціативи китайського уряду «Один пояс, один шлях» у галузі науки і освіти. У Меморандумі визначено, що його учасники сприятимуть академічним обмінам, розвитку програм спільної підготовки бакалаврів і молодих викладачів, організації спільних дослідницьких проектів і науково-дослідних програм, проведенню спільних семінарів і науково-практичних конференцій, реалізації спільних інноваційних проектів з можливим залученням до них інших зацікавлених сторін тощо. Розробка та реалізація конкретних заходів у межах Меморандуму розпочнеться з 2019 року.

Після підписання Меморандуму члени делегації Цюаньчжоуського університету інформаційних технологій відвідали факультет електроніки.

Дата події