3 вересня 2018 року ректор Познанського технологічного університету професор Томас Лодиговський вручив медаль "За заслуги перед Познанським технологічним університетом" ректору Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" академіку НАН України Михайлу Згуровському.

Професор Михайло Згуровський отримав цю відзнаку під час наукової конференції "Наше століття. Наука заради миру", на якій він виступив з доповіддю на тему "Загальна картина світової економіки та суспільства".

У 2018 році КПІ ім. Ігоря Сікорського відзначає своє 120-річчя. Його історія тісно пов'язана з розвитком світової науки. Нині він є одним з найвідоміших українських університетів. Його наукові та освітні досягнення визнано в усьому світі. Серед його випускників багато видатних учених, у тому числі В.Свєнтославский,  А.Люлька, Б.Патон та інші.  

В останні роки співпраця між Київською політехнікою та Познанським технологічним університетом активно розвивається. Одним із головних  ініціаторів цього є Михайло Згуровський. Тож останнім часом було підписано декілька угод щодо організації  спільних досліджень та започаткування програм подвійного диплома. В останньому семестрі в Познанському технологічному університеті навчалася  група студентів з України, а студенти з Познані їздили до Києва для проходження курсу, організованого компанією Boeing. Тісно співпрацюють і співробітники обох університетів. Одним із важливих спільних проектів, який реалізують Познанський технологічний університет та Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського, є створення  наносупутника PolyITAN 3.

Інф. Познанського технологічного університету

Дата події