17 травня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав президент Канадор Коледжу та Інвест Норс Бей Девелопмент Корпорейшн, член Наглядової ради аеропорту Норс Бей Джордж Бертон (Канада, провінція Онтаріо). Його супроводжував спеціаліст відділу економічного розвитку коледжу Володимир Шеховцов.

Канадор Коледж (Canadore Сollege) – заклад вищої освіти, заснований у 1967 році в місті Норс Бей в канадській провінції Онтаріо як філіал Камбріан Коледжу. З 1972 року це незалежний університет. Нині в ньому навчаються приблизно 3500 студентів. Коледж має 7 факультетів (шкіл), на яких здійснюється підготовка фахівців за 75 програмами за різними напрямами. Одним із найвідоміших його навчальних підрозділів є Авіаційна школа (School of Aviation), яка готує фахівців з основ авіації, ремонту авіатехніки, авіаційної радіотехніки та електрообладнання, обслуговування авіатехніки тощо.

З гостями зустрілися проректор з перспективного розвитку КПІ ім. Ігоря Сікорського Олексій Новіков, директор Механіко-машинобудівного інституту КПІ член-кореспондент НАН України Микола Бобир, заступник керівника Спільного навчально-наукового центру Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та компаній «Boeing» і «Прогрестех-Україна» Віктор Коваль та заступник проректора з міжнародних зв’язків Євген Поліщук.

Учасники зустрічі обговорили можливості налагодження співпраці в освітній сфері, організації наукових досліджень прикладного характеру та інноваційній діяльності. Особливе зацікавлення представники Канадор Коледж виявили до робіт з використання при технічному обслуговуванні та ремонті літальних апаратів композитних матеріалів, а також застосування елементів конструкцій із таких матеріалів і сучасних методів їх розрахунків. До інших можливих напрямів співробітництва учасники розмови віднесли й проекти зі створення нових пристроїв і систем медичного призначення. Після перемовин гості ознайомилися з експозицією Відділу авіації і космонавтики ім. Ігоря Сікорського Державного політехнічного музею та історичною частиною університетського кампусу.

Дата події