17 квітня в КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочала роботу ХІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Проблеми телекомунікацій» та Х Міжнародна науково-технічна конференція студентів та аспірантів «Перспективи розвитку інформаційно-телекомунікаційних технологій і систем», присвячені Дню науки та Всесвітньому Дню телекомунікацій.

З привітанням до учасників конференцій звернулися науковий керівник Інституту телекомунікаційних систем, проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Ільченко та керівник Центру теоретико-правових проблем Науково-дослідного інституту інформатики і права Національної академії правових наук України, професор Олександр Баранов.

У перший день відбулося два пленарних засідання, на яких було заслухано 10 доповідей. Зокрема, О. В. Палагін, В. О. Романов, І. Б. Галелюка, О. В. Вороненко, В. М. Груша, О. В. Ковирьова, Г. В. Антонова, В. М. Лаврентьєв, Ю. О. Брайко, Р. Г. Імамутдінова (Інститут кібернетики ім. В. М. Глушкова) представили доповідь «Розумні» сенсорні мережі: від ідеї до ринку»; М. Ю. Ільченко, М. М Кайденко, С. О. Кравчук (Інститут телекомунікаційних систем КПІ ім. Ігоря Сікорського) – виступили з доповіддю «Структурно-функціональні принципи побудови системи управління та зв’язку бортового та наземного обладнання телекомунікаційної мережі на основі аероплатформ»; А. В. Мошинська, Л. О. Уривський (Інститут телекомунікаційних систем КПІ ім. Ігоря Сікорського) – «Декомпозиція процесів переходу від сценарію до стратегії передачі інформації у мультисервісній системі»; В. М. Джулай – «Новітні технології зв’язку на базі SDR комплексів» тощо.

Далі конференції працюватимуть за такими секціями: 1. «Достовірне передавання інформації в телекомунікаційних системах»; 2. «Кабельні та оптоволоконні системи і технології»; 3. «Технології транспортних телекомунікаційних систем та мережні технології»; 4. «Безпроводові телекомунікаційні системи та технології, системи 5G»; 5. «Інформаційні технології в телекомунікаціях»; 6. «Сенсорні мережі та прикладні аспекти застосування телекомунікаційних технологій»; 7. «Апаратно-програмні засоби та пристрої телекомунікацій»; 8. «Технічна творчість радіоконструкторів України».

У рамках конференцій відбудеться семінар «Modern information and telecommunication trends». Також організовано виставку «Технічна творчість радіоконструкторів України».

Робота конференцій триватиме до 20 квітня 2018 року.

З доповідями, надісланими на конференції, можна ознайомитися в Збірнику їх матеріалів, електронну версію якого розміщено на http://journals.uran.ua/ за посиланням: http://conferenc.its.kpi.ua/proc/issue/archive.

На фото: перед учасниками конференції виступає проректор з наукової роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Ільченко

ПРОБЛЕМИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ 2018

[16-20.04.2018] ХІІ Міжнародна Науково-технічна Конференція "ПРОБЛЕМИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ 2018"

ХІІ Міжнародна Науково-технічна Конференція "ПРОБЛЕМИ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ 2018" відбудеться 16-20 квітня 2018 року на базі Інституту телекомунікаційних систем та НДІ телекомунікацій КПІ ім. Ігоря Сікорського. На конференцію запрошуються усі небайдужі до становлення та розвитку телекомунікацій науковці, студенти як молодших, так і старших курсів, спеціалісти, магістри та аспіранти. Ми чекаємо від Вас нових нестандартних ідей, пропозицій та творчих експромтів.

Напрямки конференції:

  1. Достовірне передавання сигналів та інформації в телекомунікаційних системах;
  2. Кабельні та оптоволоконні системи і технології;
  3. Технології транспортних телекомунікаційних систем та мережні технології;
  4. Безпроводові телекомунікаційні системи та технології, системи 5G;
  5. Інформаційні технології в телекомунікаціях;
  6. Сенсорні мережі та прикладні аспекти застосування телекомунікаційних технологій;
  7. Апаратно-програмні засоби та пристрої телекомунікацій;
  8. Технічна творчість радіоконструкторів України;
  9. Семінар: Modern information and telecommunication trends (спілкування виключно на англійській мові).

ВИСТАВКА: Технічна творчість радіоконструкторів України.

Робочі мови конференції – українська, російська, англійська.

Адреса: провулок Індустріальний буд. 2, корп. 30, м. Київ, Україна, 03056.
Сайт: http://conferenc.its.kpi.ua/2018

Дата події