Чемпіонат України зі скелелазіння серед студентів, 12-й за рахунком, відбувся 23–25 лютого в м. Кривий Ріг (вид боулдеринг). Ці щорічні змагання вже вкотре проходять на стадіоні "Металург", де в підтрибунному приміщенні розміщується скеледром. Показати свою спритність і майстерність зібралися майже 50 спортсменів з 10 закладів вищої освіти (7 регіонів України).

Від КПІ ім. Ігоря Сікорського поїхала максимальна кількість учасників, а саме 12 студентів (хоча команда – 6 осіб). Поштовхом до збільшення кількості спортсменів-скелелазів, без сумніву, є відкриття скелелазної зали КПІскеля, де наші студенти безкоштовно тренуються і покращують свої навички скелелазіння.

Тренування приносять відчутні результати. Цього року збірна Київської політехніки повністю оновилася, але молодь втримала високо підняту планку та здобула перемогу в командному заліку серед університетів України. Уже 3-й рік поспіль наша збірна  перемагає на чемпіонатах України серед студентів.

Також є розвиток і в особистому заліку. Макар Троян (на фото праворуч угорі), студент 3-го курсу ІПСА, став бронзовим призером на цьогорічному чемпіонаті та виконав розряд кандидата в майстри спорту зі скелелазіння. Це досить хороший результат і стимул для інших спортсменів.

Команду підготували  Вадим Миколайович Михайленко (старший викладач ФБМІ) та Євгеній Миколайович Козак (керівник "КПИскалаClimbingTeam", на фото стоїть перший ліворуч).

Наша команда "КПИскалаClimbingTeam" щотижня проводить відкриті безкоштовні тренування з тренерами, де кожен може спробувати себе в новому олімпійському виді спорту. Умови та посилання на реєстрацію можна знайти на нашій сторінці у Фейсбуці: https://www.facebook.com/kpiclimbing/

Цього року влітку відбудеться чемпіонат світу зі скелелазіння серед студентів у м. Братислава (Словацька Республіка), але фінансування на всі виїзди відсутнє і спортсмени їздять на змагання власним коштом. Тому, якщо в когось є можливість стати спонсором, наша команда завжди відкрита до спілкування.

Євгеній Козак, керівник "КПИскалаClimbingTeam"

Дата події