31 січня Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відвідали представники керівництва Державної акціонерної холдингової компанії «АРТЕМ» на чолі з виконувачем обов’язків її Президента – Голови правління Антоном Карпенком.

Після ознайомлення з начально-науковим центром HAAS, який працює на базі кафедри технології машинобудування Механіко-машинобудівного інституту, лабораторної бази його кафедри механіки пластичності матеріалів та ресурсозберігаючих процесів, лабораторії кафедри прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки та Центру підготовки фахівців Boeing-Прогрестех-Україна виробничники зустрілися з керівництвом університету.

З боку університету участь у зустрічі взяли ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з наукової роботи академік НАН України Михайло Ільченко, директор Механіко-машинобудівного інституту член-кореспондент НАН України Микола Бобир, заступник проректора з наукової роботи Юрій Сидоренко, заступник директора Механіко-машинобудівного інституту з наукової роботи Олександр Луговський, завідувач кафедри механіки пластичності матеріалів та ресурсозберігаючих процесів ММІ В’ячеслав Титов, завідувач кафедри технології машинобудування ММІ Юрій Петраков та інші.

Для гостей було проведено презентацію університетської Інноваційної екосистеми Sikorsky Challenge, створеної на базі Наукового парку «Київська політехніка». Генеральний директор Наукового парку Володимир Гнат розповів про низку найбільш значущих проектів, у тому числі й оборонного характеру, реалізованих в екосистемі впродовж кількох останніх років. Його доповідь доповнила співзасновниця Інноваційної екосистеми університету, керівник Стартап-школи КПІ ім. Ігоря Сікорського, директор Інституту післядипломної освіти університету Інна Малюкова, яка представила учасникам зустрічі авторів двох проектів, які не лише впроваджено в Україні, але й виведено на ринки багатьох країн.

«Те, що я побачив у вас, свідчить про колосальний обсяг роботи. І я дуже добре розумію, що завдання, яке стоїть нині перед нами-виробничниками – це долучити наші можливості до вашого проекту. Тут, безумовно, є великий потенціал - починаючи від підготовки наших фахівців до участі ваших студентів у діяльності R&D-парку, який ми створюємо, та роботи над новими проектами тощо, – зауважив після презентацій Антон Карпенко. – І, найголовніше, ми мусимо тепер замкнути взаємодію між індустріальною частиною та підготовкою фахівців, яку ви здійснюєте. Без цього наша країна просто не матиме майбутнього».

У ході подальшого спілкування відбулося обговорення питань розвитку співпраці між ДАХК «АРТЕМ» та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» й пришвидшення процедури реалізації спільних проектів. До речі, просто в залі було принципово вирішено й питання організації практики студентів університету на підприємствах холдінгу.

«За кілька останніх днів спілкування ми здолали велику дистанцію, – наголосив Михайло Згуровський. – Є вже дуже гарне двостороннє розуміння завдань, які стоять перед вашим великим стратегічним підприємством і нашим університетом. Отож ми готові швидко рухатися вперед – по всіх спільних проектах».

Насамкінець учасники обговорення домовилися зустрічатися не рідше одного разу на квартал (а за необхідності й частіше) для узгодження спільної діяльності. На рівні ж фахівців взаємодія має стати постійною.

Дата події