18 квітня 2017 року відбулася зустріч працівників і студентів  кафедри акустики та акустоелектроніки з викладачем і співробітником акустичної лабораторії Університету Ле-Ман (Франція) Бруно Газенгелем. Метою зустрічі було обговорення можливості подальшого розширення співпраці між нашими університетами та кафедрами в рамках європейського проекту Erasmus.

Почалася зустріч із вступного слова завідувача кафедри Віталія Дідковського, який коротко нагадав присутнім студентам 3–5-го курсів про успішну співпрацю з Університетом Ле-Ман протягом поточного навчального року і надав слово гостю.

Виступ Бруно Газенгеля складався з двох частин. У першій частині Бруно розповів про Університет Ле-Ман та про вимоги до студентів, які хочуть навчатися за магістерською програмою. Він також сповістив, що прохання одного з наших магістрів розглядається керівництвом Університету Ле-Ман. Цілком імовірно, що вже незабаром цей магістр приєднається до Дениса Волкова, який уже майже рік навчається у Франції й показує гарні результати.

Друга частина виступу була присвячена діяльності акустичної лабораторії університету Ле-Ман. У цій добре оснащеній лабораторії працює кілька десятків дослідників. Напрями досліджень вражають своєю широтою: ультразвукова техніка, оптоакустика, термоакустика, розробка та дослідження акустичних перетворювачів, метрологія, обробка сигналів, музична акустика та архітектурна акустика, хвилеводи та питання поширення хвиль та ін.

Перекладав виступ аспірант Микита Гладких, який цього року стажувався в Університеті Ле-Ман.

 Зустріч із французьким гостем закінчилася спільним фотографуванням та обміном корисною інформацією. Наші студенти та викладачі одержали корисні дані щодо вимог до магістрів-акустиків в Університеті Ле-Ман, ознайомилися з переліком напрямів наукових досліджень французьких колег у галузі акустики та тісно пов'язаних з нею дисциплін. Сподіваємося, що й протилежна сторона одержала від спілкування користь і задоволення. До нових зустрічей!

А. Продеус, проф. кафедри акустики та акустоелектроніки

Дата події