За таким принципом живе шестикурсниця ІХФ Анастасія Кабанова. Вона гарно навчається, активна у громадському житті, чотири роки була старостою групи. У цьому семестрі її гаманець поважчає, адже студентка отримуватиме іменну стипендію ректора НТУУ "КПІ ім. Ігоря Сікорського".

Позаду – роки навчання, попереду – захист магістерської. Над нею дівчина нині і працює на кафедрі автоматизації хімічних виробництв (АХВ) під науковим керівництвом к.т.н. Д.О.Ковалюка. Її робота присвячена автоматизації процесу одержання окису етилену. Його похідні знайшли широке застосування для синтезу антифризів, синтетичних волокон, текстильних речовин, синтетичних каучуків, пластичних мас, при видобутку і переробці нафти тощо.

На сьогодні обсяги виробництва окису етилену становлять майже п'ять млн тонн і щорічно зростають. Через це перед хімічною промисловістю постає питання розробити шляхи полегшення отримання даного продукту, зменшення витрат на його виробництво та поліпшення якості продукту, саме це і розглядає студентка у своїй роботі.

Анастасії подобається вислів: "Сподіватися варто тільки на себе. Якщо бажаєш досягти чогось у житті, докладаєш до цього зусиль та віриш у себе, все обов'язково вийде", і вона намагається слідувати йому в житті.

Про університет студентка говорить із вдячністю: "КПІ допоміг визначитися із майбутньою спеціалізацією, сприяв розвитку моїх лідерських якостей тощо.  Хочу висловити свою вдячність усім викладачам кафедри АХВ, оскільки саме вони дали мені величезний багаж знань за роки навчання у КПІ та сприяли розвитку в науковій сфері".

У напруженому робочому графіку дівчина знаходить час для щоденних занять йогою, від чого отримує величезне задоволення. Цікавиться психологією, іноземними мовами, екстремальними видами спорту, готельним бізнесом та ін. Тож є усі підстави сподіватися, що у майбутньому Анастасія знайде застосування своїм знанням та уподобанням.

Інф. ІХФ