Студенти першого курсу практично всіх факультетів протягом березня – квітня ознайомилися з виставкою раритетних видань з нарисної геометрії, яку було розгорнуто в залі рідкісних та цінних видань НТБ НТУУ "КПІ".

Колективні відвідування організували і провели викладачі кафедри нарисної геометрії, інженерної та комп'ютерної графіки ФМФ.

Завідувачка відділу рідкісних і цінних відань НТБ М.О.Мірошниченко змістовно, цікаво і фахово розповідала студентам про засновника Політехнічної школи Парижа, видатного вченого, математика та інженера Гаспара Монжа, творця нарисної геометрії, про розвиток цієї науки у світі та її використання в інженерній практиці. Були продемонстровані раритетні видання підручників з курсу нарисної геометрії, написані французькою, німецькою та російською мовами ХІХ – початку ХХ ст.

Нарисна геометрія як дисципліна існує більше 200 років, викладається в усіх провідних університетах світу. Вона сприяє розвитку просторового уявлення та творчого потенціалу інженера, що і було переконливо показано в роботах провідних учених КПІ протягом усього періоду існування нашого університету.

Також студентів ознайомили з періодичними виданнями XVII–XVIII століть, географічними атласами України та ін.
На знак щирої вдячності викладачі кафедри подарували бібліотеці старовинний словник 1898 року видання – ровесник університету.

Н.А.Парахіна, ст. викл. каф. нарисної геометрії,
інженерної та комп'ютерної графіки