Наприкінці липня Україну відвідали очільники корпорації "Боїнг". Вони взяли участь в офіційному відкритті Інженерного центру "Боїнг-Україна" ім. С.П. Тимошенка (Boing Design Center) у Києві. Забезпечуватиме цей Центр фахівцями з конструювання, міцності та технології будівництва літальних апаратів НТУУ "КПІ" і, зокрема, його Механіко-машинобудівний інститут. Тож представники одного з найбільших у світі виробників авіаційної, космічної та військової техніки завітали й до нашого університету. Тут вони ознайомилися з діяльністю Спільного навчально-наукового центру КПІ та групи компаній "Прогрестех-Україна" (ця група є партнером корпорації "Боїнг" у Росії та Україні), створеного на базі Механіко-машинобудівного інституту КПІ. Гостей зустрічали ректор університету М.З. Згуровський, проректор з міжнародних зв'язків С.І.Сидоренко, директор ММІ М.І.Бобир та інші. Пропонуємо вашій увазі повідомлення про цю подію, розміщене на інтернет-порталі новин корпорації.

Команда нового Інженерного центру компанії "Боїнг" у Києві допоможе зробити підрозділ Commercial Airplanes більш конкурентоспроможним, повідомили керівники компанії "Боїнг" під час офіційного відкриття об'єкта минулого тижня.

"Кожен тут у київському Інженерному центрі робить компанію "Боїнг" ще кращою і більш конкурентоспроможною, – звернувся до інженерів та гостей Джон Трейсі, головний технічний директор і старший віце-президент підрозділу Engineering, Operations & Technology компанії "Боїнг" під час урочистої церемонії розрізання червоної стрічки. – Ми розраховуємо на ваше сприяння у вирішенні технічних проблем, з якими ми стикаємося, і ваша допомога у справі є важливою і цінною".

Центр почав функціонувати на початку цього року і складається з кількох сотень інженерів, які підтримують проекти підрозділу Commercial Aviation Services (CAS). Співробітники Інженерного центру Києва працюють над шляхами зростання бізнесу обслуговування повітряного флоту підрозділу CAS та підвищення оперативності роботи з клієнтами авіакомпанії завдяки оптимізації інженерної роботи по всьому світі.

За словами керівництва компанії, Центр сприяє реалізації глобальної стратегії компанії "Боїнг" у закладенні основи для підвищення конкурентоспроможності та забезпечення майбутнього зростання на ринку.

Трейсі був одним з кількох керівників компанії "Боїнг", які взяли участь в офіційному відкритті, разом з віце-президентом підрозділу Commercial Airplanes Майком Деланей, віце-президентом підрозділу Commercial Airplanes Вашингтонського конструкторського центру Тоддом Зарфосом, а також президентом представництва компанії "Боїнг" у Росії та СНД Сергієм Кравченком.

"Новий Центр дозволить нам задіяти невикористаний потенціал, який існує в галузі авіа- та ракетобудування України, – зазначив Деланей. – Це допоможе залишитися компанії "Боїнг" на позиції світового лідера не тільки в аерокосмічній галузі, а й у сфері технологій та інновацій".

Інженерний центр компанії  "Боїнг" у Києві назвали на честь Степана ("Стефана") Тимошенка, українсько-американського вченого і професора, якого вважають основоположником сучасної науки в галузі авіакосмічних матеріалів і конструкцій. Він жив, працював і викладав в Україні та США і є автором посібників, які використовуються у всьому світі для навчання інженерів у галузі аерокосмічних конструкцій.

Михайло Згуровський, ректор Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут", провідного національного навчального закладу в галузі авіа- та ракетобудування, після церемонії відкриття показав керівникам компанії "Боїнг" університетське містечко і разом з гостями відвідав Державний політехнічний музей при КПІ. В колекції музею представлені експонати і пам'ятні речі, які демонструють понад столітню історію інституту, де авіаконструктор і винахідник Ігор Сікорський спроектував і побудував своє перше фіксоване крило та крило з ротором.

Крім того, університет є альма-матер для Сергія Корольова, творця першої радянської ракети-носія, завдяки якій здійснився політ у космос першої людини у світі Юрія Гагаріна.

Члени делегації поклали квіти до пам'ятника українському інженеру Степану Тимошенку (на фото).

Укріплення партнерства компанії "Боїнг"з НТУУ “КПІ” сприятиме розширенню штату працівників Інженерного центру в Києві.

Під час свого візиту Трейсі і Деланей також відвідали офіси компанії в Москві та провели зустрічі зі співробітниками російського представництва компанії "Боїнг" та основними російськими акціонерами.

Олена Александрова,

 директор компанії "Боїнг" зі зв'язків з громадськістю в Росії та СНД

Підпис до фото:

Зліва направо: Володимир Кульчицький, президент групи компанії "Прогрестех", партнера компанії "Боїнг" в Росії та Україні; Майк Деланей, віце-президент підрозділу Commercial Airplanes; Михайло Згуровський, ректор НТУУ "КПІ"; Джон Трейсі, головний технічний директор і старший віце-президент підрозділу Engineering, Operations & Technology компанії "Боїнг"; Тодд Зарфос, віце-президент підрозділу Commercial Airplanes Вашингтонського конструкторського центру; Сергій Кравченко, президент представництва компанії "Боїнг" у Росії та СНД

Дата події