Всеукраїнська студентська олімпіада з технічної електрохімії пройшла 12-14 травня 2014 р. у Київському національному університеті технологій та дизайну. В олімпіаді взяли участь 5 команд провідних ВНЗ України: НТУУ "КПІ", КНУ технологій та дизайну, НТУ "ХПІ", Українського державного хіміко-технологічного університету (м. Дніпропетровськ) та Хмельницького національного університету. Керівники команд цих  університетів увійшли і до складу журі.

Проведення олімпіади дало можливість перевірити рівень підготовки студентів різних ВНЗ, оцінити ефективність навчальних методик, визначити напрями подальшого вдосконалення процесу навчання, які сприятимуть підвищенню якості підготовки майбутніх фахівців.

На підставі комплексної оцінки було визначено переможців за загальними показниками та в номінаціях: "Теоретична електрохімія", "Хімічні джерела струму", "Корозія металів і сплавів", "Гальванотехніка", що дозволило оцінити індивідуальні здібності кожного з учасників, виявити креативну складову підготовки студентів-електрохіміків.

Перше місце у Всеукраїнській студентській олімпіаді зі спеціальності "Технічна електрохімія" посіла команда НТУУ "КПІ" у складі Валерії Ревеко (гр. ХЕ-81, ХТФ), Анатолія Долинського (гр. ХЕ-81, ХТФ), Людмили Товкач (гр. ХЕ-91, ХТФ) і Владислава Вільчинського (гр. ХЕ-01, ХТФ). Призером олімпіади в індивідуальному заліку став Владислав  Вільчинський, отримавши диплом за III місце. За I місце в номінації "Корозія металів і сплавів" була нагороджена Валерія Ревеко.

Грамотою "за сумлінну працю з обдарованою студентською молоддю та вагомий внесок у підготовку фахівців у галузі технічної електрохімії" було нагороджено завідувача кафедри технології електрохімічних виробництв проф. О.В.Лінючеву та викладачів кафедри.

Вітаємо переможців! Молодці!

Л. ТовкачА. ДолинськийВ. РевекоВ. Вільчинський

Інф. ХТФ