Уже 10 років поспіль приладобудівний факультет і факультет менеджменту та маркетингу проводять спільну міжфакультетську Міжнародну науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та молодих учених "Ефективність інженерних рішень у приладобудуванні". Еволюційний розвиток конференцій від першої студентської до 10-ї міжнародної проходив непросто. У 2005–2014 рр. відбулися суттєві зміни в соціально-економічній сфері, наукомістка та високотехнологічна сфера приладобудування також зазнала змін у техніці та технології. Це зумовило потребу в обрахуванні техніко-економічних показників, які визначають місце готової продукції вітчизняного приладобудування на українському та міжнародних ринках.

До збірника конференції увійшли тези доповідей за такими напрямами досліджень: економіка та ефектив¬ність використання навігаційних приладів і систем; економіка виробництва і використання оптичних та оптико-електронних приладів і систем; ефективність інформаційних технологій при проектуванні систем вимірювання механічних величин; техніко-економічні характеристики мікро- і нанопристроїв; економічні аспекти аналітичного та екологічного приладобудування; економічна ефективність використання систем біо-медичного приладобудування та технологій; ефективність неруйнівного контролю, технічна та медична діагностика; міжнародне науково-технічне співробітництво в приладобудуванні.

Поєднання теоретичних і практичних інженерних та економічних знань студентів, аспірантів і молодих учених обох факультетів дає можливість майбутнім фахівцям успішно реалізувати на вітчизняному та зовнішньому ринках свої розробки, схемні рішення, прилади.

С.В.Войтко, д.е.н., професор ФММ, В.Фарафонова, студентка ФММ
На фото: робота на конкурс "Таланти КПІ", Ізволенська Ада Євгеніївна
Викладач кафедри нарисної геометрії (І місце у номінації „Світ навколо нас")