Вагома підтримка молодих науковців

Світовий досвід засвідчує, що близько 70 % найбільш цитованих публікацій належать ученим віком до 45 років. Такі публікації стосуються, насамперед, нових напрямів науки і техніки, активність досліджень із яких є природною.

Яроцький Сергій. Науку творять молодi

В нашому університеті здійснюються наукові дослідження за широким спектром тем і напрямів. Одні знаходять застосування і дають значний економічний ефект уже сьогодні, інші мають потенційні можливості впровадження.

Спільна конференція ПБФ – ФММ

Уже 10 років поспіль приладобудівний факультет і факультет менеджменту та маркетингу проводять спільну міжфакультетську Міжнародну науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та молодих учених "Ефективність інженерних рішень у приладобудуванні".

Олімпіада з теоретичної механіки 2014

Олімпіада з теоретичної механіки серед студентів НТУУ "КПІ" відбулася 6 березня 2014 р. В ній взяли участь 48 студентів-представників семи факультетів та інститутів: ФАКС, ММІ, ІХФ, ЗФ, ФБМІ, ТЕФ, ІЕЕ.           

Кісунько Григорій Васильович – генеральний конструктор першої у світі системи протиракетної оборони

4 березня 1961 року вперше у світі балістична ракета, що здатна нести ядерний заряд, була знищена в польоті іншою, так званою протиракетою. В США аналогічне перехоплення балістичної ракети відбулося 10 червня 1984 р.

Вечір поезії до ювілею Кобзаря

– Вітаю вас з чисто українським святом – днем народження Кобзаря. Я не певен, що є ще народи, які так святкують день народження поета, – такими словами Віталій Іващенко розпочав 14 березня вечір поезії, присвячений  200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

Тут пензлі ще зберігають дотик руки Шевченка…

Якщо ви бували у провулку Т.Шевченка, що біля Майдану Незалежності, то, впевнена, були здивовані: як серед столичного многоголосся, скляних банківських будівель, київських "хмарочосів", модних крамниць та дорогих кав'ярень зберігся цей колоритний будиночок першої половини ХІХ століття (який і

Міжнародна конференція «Міжнародне науково-технічне співробітництво: принципи, механізми, ефективність»

13-14 березня 2014 року в НТУУ «КПІ» пройшла X (XXII) Міжнародна науково-практична конференція «Міжнародне науково-технічне співробітництво: принципи, механізми, ефективність».