У сучасних ІТ-компаніях випускники ФТІ користуються неабияким попитом. Ґрунтовна підготовка з фундаментальних дисциплін та сучасні фахові знання дозволяють їм працювати у всесвітньовідомих міжнародних корпораціях, на державних підприємствах, у приватних фірмах. Шестикурсник Дмитро Прогонов та п'ятикурсник Олександр Корнієнко є фахівцями із технічного захисту інформації. Вони кращі студенти ФТІ, стипендіати ректора.

Дмитро Прогонов

Дмитро Прогонов вступив до КПІ після закінчення Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ". Старанність, допитливість та різнобічна підготовка дозволили йому через 4 роки захистити дипломну роботу та отримати диплом бакалавра з відзнакою. Студент цікавиться новинками у сфері обробки і передачі інформації в телекомунікаційних системах. Нині закінчує магістратуру ФТІ, досліджує особливості спотворень у повідомленнях, вбудованих у цифрові зображення. Отримує премію від банку "Надра".

За успіхи в навчанні у 2010–2012 рр. Дмитро отримував стипендію Президента України та стипендію ректора НТУУ "КПІ". Успішно виступав на всеукраїнських та міжнародних науково-практичних конференціях (2009–2012 рр.). Своїми досягненнями магістрант завдячує передусім науково-педагогічному колективу ФТІ, а також рідним, колегам і друзям. У колективі поважають здібного юнака, з ним легко працювати та досягати результатів.

Як розповів Дмитро, його хобі – автомобілі епохи muscle cars (США, 1960–1970 рр.), а ще цікавиться тенденціями сучасної художньої літератури.

Олександр Корнієнко

Олександр Корнієнко також отримав диплом бакалавра з відзнакою. Середній бал за 4 роки навчання – 4,77. За результатами останньої сесії – 5.

За час навчання він брав активну участь у студентському житті університету. Протягом трьох років (2010–2012) відзначався грамотами за участь в організації та проведенні конкурсу "Intel-Техно Україна" (національному етапі міжнародного конкурсу "International Science and Engineering Fair)", за активну участь у роботі другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з інформаційної безпеки (від Держслужби спецзв'язку та захисту інформації України, 2011), за активну участь у підтриманні громадського порядку (2010).

Олександр успішно представляв КПІ на студентських олімпіадах: з фізики "Phys Tech Open 2009", ІІ місце; з інформаційної безпеки, 2011 р., ІІІ місце. Відзначений грамотою Національної академії СБУ за оригінальність вирішення задач з технічного захисту інформації (2011).

Також брав участь у міжнародних науково-практичних конференціях: "Innovation in science and technology" (2010); "Теоретичні і прикладні проблеми фізики, математики та інформатики" (2011, у 2012 р. відзначений грамотою за кращу доповідь); "Innovations in science and technology" (2011); "Безопасность информации в информационно-телекоммуникационных системах" (2012).

Крім стипендії ректора, Олександр отримує ще й премію від банку "Надра".

"За час навчання в університеті я набув безліч нових навичок і вмінь у сфері конструювання техніки й цифрової обробки сигналів, які стали моїм хобі, – розповів Олександр. – Наразі маю 6 публікацій, що стосуються захисту інформації та пов'язані з цифровою обробкою сигналів і впровадженням QR-кодів у системи контролю доступу. Це стало темою моєї бакалаврської роботи. Також працюю з системами обробки цифрових медіафайлів та засобів передачі інформації". У вільний від навчання час юнак присвячує себе волонтерству, а ще цікавиться новими галузями, перспективними для впровадження в Україні.

За інф. ФТІ