Іноді хочеться відійти від традиційних лекцій та семінарів та поговорити про дисципліну, яку вивчаєш, в ігровому форматі. Саме такою формою став брейн-ринг між студентами-соціологами трьох провідних ВНЗ столиці – Києво-Могилянської академії, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка та НТУУ "КПІ". Ініціатива його проведення належала соціологам КПІ.

8 листопада студенти зібралися помірятись силами (точніше, знаннями); кожна команда заздалегідь готувала запитання, намагаючись творчо та неординарно запитати про добре знайоме, вивчене, досліджене. Цей захід продемонстрував, що про складні соціологічні концепції можна говорити цікаво, про традиційне – оригінально. Наш університет представляла команда у складі Дмитра Столяренка, Віталія Міняйла, Дмитра Герчанівського, Катерини Луцької, Мікаеля Думікяна, Марини Овчиннікової. Змагання пройшли в доброзичливій атмосфері, учасники показали глибокі знання соціологічної науки. Хочеться подякувати молодіжній організації YMCA та особисто Олексію Юрійовичу Баханову за спонсорську підтримку студентського заходу.

І хоча випередила всіх команда Університету ім. Т.Г. Шевченка, тих, хто залишився у програші, – не було, адже призи, а головне задоволення від гри отримали всі учасники. Сподіваємось, що соціологічний брейн-ринг стане щорічним, а також до нього долучаться й інші ВНЗ.

Ірина Мацко-Демиденко

Дата події