З 17 по 20 травня 2011 р. у м. Севастополі на базі Севастопольського національного технічного університету проходив фінальний тур Всеукраїнської олімпіади з математики серед технічних університетів. У фіналі взяли участь 144 студенти з 69 вишів України – переможці та призери І туру олімпіади. Наш університет представляли три команди, які були сформовані з переможців та призерів першого туру олімпіади.

Студенти НТУУ "КПІ" завжди успішно виступають на державних та міжнародних математичних олімпіадах. На олімпіаді в Севастополі команди нашого університету знову показали найвищі результати.

У категорії "М" (факультети та інститути з поглибленим вивченням математичних дисциплін) студенти НТУУ "КПІ" посіли: О.Слюсаренко (ІПСА, 4-й курс) – перше місце, К.Моравецька (ІПСА, 3-й курс) – друге місце, К.Фуйор (ФПМ, 2-й курс) та В.Онищук (ІПСА, 1-й курс) – третє місце, Є.Поліщук (ІПСА, 1-й курс) – четверте місце, Є.Недужий (ФМФ, 1-й курс) – п'яте місце.

У категорії "Т" (технічні факультети та інститути) До Нгок Лам (ФЕА, 4-й курс) посів третє місце, а О.Резунов (ФІОТ, 1-й курс) – четверте місце.

Готували і супроводжували збірні НТУУ "КПІ" до Севастополя співробітники кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей доцент А.Б.Ільєнко та старший викладач І.В.Орловський.

Оргкомітет Всеукраїнської студентської олімпіади з математики нагородив кубками та грамотами переможців від НТУУ "КПІ" та команди нашого університету за активну участь в олімпіаді та високий рівень підготовки.

Бажаємо учасникам фіналу з КПІ подальших успіхів у навчанні і науковій роботі та перемог на олімпіадах найвищого рівня.

З цього приводу слід зауважити, що з 28 липня по 3 серпня цього року у м. Благоєвграді (Болгарія) буде проходити відома міжнародна студентська математична олімпіада ІМС, від президента оргкомітету якої надійшло запрошення для студентів НТУУ  "КПІ" на участь у цьому престижному міжнародному заході.

За інф. кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей ФМФ

Дата події