Відкриття центру НТУУ "КПІ" – HAAS

26 травня 2011 року на кафедрі технології машинобудування механіко-машинобудівного інституту відбулося урочисте відкриття Навчально-тренінгового центру НТУУ "КПІ" – HAAS.

Навчання та дослідження в Німеччині: семінар

Таку назву мав семінар, що пройшов у нашому університеті 20–21 травня 2011 р. і був організований Українсько-німецьким центром НТУУ "КПІ" (УНЦ), Німецькою службою академічних обмінів (ДААД) та Спільним українсько-німецьким факультетом машинобудування НТУУ "КПІ" (СУНФМ).

У студради студмістечка – новий голова [звітно-виборна конференція студентської ради студмістечка 1.6.11]

У своєму слові до делегатів звітно-виборної конференції студентської ради студмістечка, яка відбулася 1 червня, ректор НТУУ "КПІ" академік Михайло Згуровський зауважив, що в жодному зі студентських кампусів за кордоном він не бачив такого дружнього до студентської громади соціального середовища, як у студмістечку КПІ. "Мета студради студмістечка – створення високорозвиненого комфортного середовища, – зауважив ректор,  – і  атмосфера – невід'ємна його складова. Тож її слід всіляко плекати".

За протоколом – люди [відділ міжнародних зв'язків та протокольного супроводу департаменту міжнародного співробітництва]

12 червня в болгарському місті Созополь відбудеться XVI конференція Асоціації міжнародних відділів вищих навчальних закладів країн Центральної і Східної Європи (АМВ). Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" є повноправним членом цієї асоціації й бере активну участь у її діяльності. Певна річ, буде представлений він і на цьогорічному форумі – на ньому виступить керівник відділу міжнародних зв'язків та протокольного супроводу департаменту міжнародного співробітництва Люція Шикалова.

Техніка трифазного струму: 120 років від першого тріумфу

Хто б там що казав, але прагматичні європейці насправді завжди були романтиками. Навіть у ХІХ столітті, яке інколи називають "сторіччям пари та електрики", вони намагалися всіляко прикрашати своє життя. Недарма ж навіть на промислових виставках, де широка публіка могла ознайомитися з найновішими досягненнями науки й техніки, найбільшу її увагу привертали  експонати, які в той чи інший спосіб наслідували природу. Тобто спочатку було подивування майстерністю імітації, і лише потім – способом, яким досягався бажаний ефект.

Королева КПІ - 2011 Лідія Тимофєєва

Відшуміло, відспівало й відтанцювало наймасовіше свято університету. 21 квітня у ЦКМ відбувся фінал 12-го конкурсу краси серед студенток НТУУ "КПІ" – "Королева КПІ- 2011". Переможницею стала Лідія Тимофєєва (IV курс, ФСП). З чим ми її щиро вітаємо.

У гірськолижному клубі КПІ

П'ятий рік у нашому університеті працює спортивно-оздоровчий гірськолижний клуб "Політехнік". Він є однією з форм залучення студентів, працівників та їхніх дітей до регулярних занять гірськолижним спортом і сноубордингом.

Провісник нашої волі. З історії гімну "Ще не вмерла Україна"

До найбільших святинь будь-якого народу належить національний гімн – найвищий вияв його волелюбних прагнень, духовно-патріотичних устремлінь. Слова і музика гімну змушують кожного з нас підніматися при перших же акордах. Для українців – це гімн "Ще не вмерла Україна".

Чубинський Павло Платонович

Павло Платонович Чубинський (15[27].01.1839, хутір поблизу Борисполя - 17(29).01.1884, Київ) - відомий вчений-етнограф, поет і журналіст, юрист, активний діяч українського національного руху на Правобережній Україні. Павло Чубинський походив з української шляхти.