8 грудня 2010 року відбулася зустріч ректора НТУУ «КПІ» М.Згуровського з Повноважним Міністром, Главою місії Посольства Сирійської Арабської Республіки в Україні п. Гайсамом  Машфеджою. У зустрічі взяли участь: проректор з міжнародних зв’язків С.Сидоренко, керівник Управління міжнародних зв’язків Б.Циганок, генеральний директор наукового парку «Київська політехніка» В.Камаєв, заступник декана по роботі з іноземними студентами В.Прохоров. 

зустріч ректора НТУУ «КПІ» М.Згуровського з Повноважним Міністром, Главою місії Посольства Сирійської Арабської Республіки в Україні п. Гайсамом  МашфеджоюРектор М.Згуровський відмітив, що НТУУ «КПІ» зробив свій скромний внесок у розвиток Сирійської Арабської Республіки. Між НТУУ «КПІ» та Університетом Аль-Баас підписано угоду про наукове та навчальне співробітництво. Починаючи з 1968 року НТУУ «КПІ» підготував 93 висококваліфікованих спеціаліста для республіки.

Було обговорено пропозиції, висунуті Посольством Сирії в Україні щодо поновлення відносин між НТУУ «КПІ» та освітянською, науковою та інноваційною сферами Сирійської Арабської Республіки і підписання Угоди про співпрацю між НТУУ «КПІ» та одним з найбільших ВНЗ Сирії.

Сторони висловили задоволення від зустрічі та плідного обговорення питань співробітництва.

За інф. департаменту міжнародного співробітництва

Дата події