Віце-прем’єр-міністр України С.Л.Тігіпко 3 грудня зустрівся зі студентами і викладачами нашого університету в Залі засідань Вченої ради НТУУ «КПІ». Слухачам його представив ректор нашого університету М.З.Згуровський. У своєму виступі віце-прем’єр стисло охарактеризував заходи, які приймає Уряд з метою подолання кризового стану економіки України. Йшлося, зокрема, про новий Податковий кодекс України і події навколо його прийняття, про проблеми Пенсійного фонду України і необхідність пенсійної реформи, про спрощення умов ведення бізнесу в Україні взагалі і в будівництві зокрема. Уряд намагається максимально спростити умови ведення бізнесу в Україні, зокрема, суттєво скорочується перелік видів діяльності, для яких необхідні ліцензії. Планується суттєво скоротити і спростити процедури отримання всіх необхідних дозволів в будівельній галузі, що має знизити корупцію в галузі, сприяти приходу іноземних інвестицій в цю галузь і збільшити обсяги будівництва.

Багатьом нашим студентам, викладачам і співробітникам було цікаво усвідомити, яку велику увагу Уряд приділяє розвитку ІТ-сектору України. Нині експорт програмного забезпечення з України сягає майже мільярда доларів (за цим показником Україна посідає п’яте місце у світі), і, на думку Віце-прем’єр-міністра може, при підтримці з боку держави, помітно зрости. Створена урядом України робоча група, до якої входять фахівці провідних українських ВНЗ (у тому числі і нашого університету), працює над комплексною Концепцію розвитку ІТ-сектору України, яка має охопити і підготовку фахівців, підвищення кваліфікації у цій сфері, і спрощення впровадження наукових розробок у виробництво.

Після завершення виступу С.Л.Тігіпко відповів на запитання, які ставили слухачі. Найбільше запитань пролунало з уст студентів та аспірантів. Слід відзначити, що питання були, так би мовити, ділові, по суті, і віце-прем’єр відповідав на них по кілька хвилин. А на одне із запитань, що стосувалося захисту інтелектуальної власності, С.Л.Тігіпко відповів таким чином, що запропонував його авторці, підготувати і подати відповідні пропозиції до Уряду.

Зустріч, безумовно, сприяла розумінню слухачами  стратегії і дій Уряду, а молодим, дала безцінну інформацію для розуміння свого місця і своїх перспектив у сучасній Україні.

Дата події