Чемпіонат України з регбі серед команд I ліги, в якому бере участь збірна команда університету “Політехнік”, розпочався 2 травня 2010 р. Перший матч наші студенти під керівництвом заслуженого тренера України Л.В.Денбновецького провели на виїзді у м. Тирасполь з місцевою командою “Динамо-Центр”. Початок гри був надзвичайно напруженим, але вже після 15-ї хвилини першого тайму наші регбісти сконцентрувалися, і далі поєдинок проходив за переваги киян. Фінальний свисток зафіксував перемогу студентів-політехніків з рахунком 35:12.

Хотілося б відзначити, що збірну команду з регбі поповнили новачки-першокурсники – Єгор Величковський (ФПМ), Максим Корнейчук (РТФ), Ян Савченко (ФЕЛ), Артем Семенюк (ІХФ), Данило Коробецький (РТФ), Олександр Турбовський (ЗФ), які вдало влилися в колектив і продемонстрували велике бажання перемагати. Ну, а лідерами в цій грі були випускники НТУУ “КПІ” – Олександр Півень, Артем Копейченко та Євген Лупашко. Надійно та впевнено грали й вели команду до перемоги студенти Андрій Свертока (ФПМ) та Олександр Хатунцев (ІЕЕ).

Наступні два матчі чемпіонату України наша команда проведе у місті Києві зі спортсменами Кривого Рогу та Львова. Побажаємо успіхів нашим студентам-регбістам!

17-18 квітня 2010 року на стадіоні спорткомплексу НТУУ “КПІ” проходив XV турнір з регбі “Київська весна-2010” серед юнаків 1994-1995 р.н. Турнір є традиційним. Його організаторами виступають клуб регбі “Політехнік” НТУУ “КПІ” та Солом’янська РДА.

У змаганнях взяли участь найсильніші юнацькі команди України. Протягом двох днів кожен учасник зіграв по чотири матчі. Високу майстерність продемонстрували всі молоді регбісти, але, як кажуть, перемагають найсильніші. Почесним кубком за перше місце була нагороджена команда “Політехнік” НТУУ “КПІ” (капітан команди – Іван Шешеро), яка перемогла у фіналі команду “Море” з м. Феодосія. Третє місце в надзвичайно напруженій боротьбі вибороли юні регбісти м. Львова. Переможці були нагороджені медалями та дипломами, регбійною атрибутикою та солодощами від спонсорів. А три найкращі гравці турніру отримали цінні призи від організаторів.

А.Г.Козенко, директор клубу регбі “Політехнік”

Дата події