Іменні стипендіати РТФ 2010 року

РТФ, як і весь НТУУ “КПІ”, пишається своїми обдарованими творчим талантом студентами. Хочу розповісти про трьох із них, моїх магістрантів, які досягли значних творчих успіхів у науковій роботі на кафедрі теоретичних основ радіотехніки (ТОР), є переможцями всеукраїнських олімпіад з радіотехніки, іменними стипендіатами.

На факультеті лінгвістики - олімпіади і семінар-зустріч для студентів

Олімпіада з англійської мови

Олімпіада з англійської мови серед студентів технічних спеці­альностей НТУУ”КПІ” відбулася на ФЛ 14 квітня. Її учасниками стали по два представники  від кожного факультету/інституту (переможці факультетських олім­піад). Олімпіада складалася з двох частин – письмової та усної, завдання не містили термінології, характерної для певної спеціальності, було включено лише вправи із загальної англійської, проте досить високого рівня.

Стокгольмський юнацький водний приз – у КПІ

Вода – основа життя на Землі і невід’ємна частина будь-якої виробничої діяльності – сьогодні стає найціннішим природним ресурсом. З метою об’єднання інтелектуальних та творчих здібностей молоді для вирішення нинішніх і майбутніх проблем з водою проводяться престижні форуми – “Всесвітній водний тиждень” (World Water Week) і “Стокгольмський Юнацький Водний Приз” (Stockholm Junior Water Prize – SJWP). Важливість останнього підкреслюється тим, що основну нагороду (кришталеву краплю та 5000 €) переможець отримує у присутності короля Швеції з рук Принцеси Вікторії у тому ж залі (City Hall), де вручається Нобелівська премія.

30 травня – день хіміка. Магістри французького університету з ХТФ

Керуючись положеннями Програми розвитку міжнародної діяльності НТУУ “КПІ” на 2007-2017 роки, хіміко-технологічний факультет проводить активну міжнародну діяльність і тримає лідерство в університеті з багатьох напрямків.

ІІІ Міжнародна наукова конференція з фундаментальних і прикладних проблем хімії та хімічної технології

21-23 квітня 2010 року на ХТФ пройшла ІІІ міжнародна (V Всеукраїнська) конференція студентів, аспірантів та молодих учених з фундаментальних і прикладних проблем хімії та хімічної технології.

Урочисте відкриття конференції в залі засідань Вченої ради було розпочато з виступів голови орг­комітету конференції декана ХТФ д.т.н., проф. І.М.Астреліна; к.т.н., віце-президента “Союзу хіміків України” І.М.Новікова; заст. проректора з наукової роботи д.т.н., професора С.О.Воронова; віце-президента Українського хімічного товариства ім. Д.І.Менделєєва В.В.Вишневецької; професора КДУ ім. Т.Шевченка, д.х.н., академіка Академії наук вищої освіти України В.Г.Сиромятникова та ін.

Візит посла Аргентини пані Лілу Ролан Васкес Де Муан.

18 травня 2010 року вже вдруге НТУУ «КПІ» вітав у своїх стінах Її Високоповажність Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентинської Республіки в Україні пані Лілу Ролан Васкес Де Муан.

Аргентина та Україна підтримують тісні дипломатичні відносини. Пані посол приділяє велику увагу розвитку освітнього, науково-технічного співробітництва, культурних взаємовідносин.

Делегація Асоціації китайського народу за мир та роззброєння з КНР

17 травня 2010 року наш університет відвідала делегація Асоціації китайського народу за мир та роззброєння Китайської Народної Республіки на чолі з п. Ванг Гунгтао – віце-президентом Асоціації, головою Комітету захисту навколишнього середовища та збереження ресурсів Народних зборів (парламенту) КНР. Делегацію супроводжував заступник голови Української Ради Миру В.Д. Новохацький. Від НТУУ “КПІ” делегацію приймали С.І. Сидоренко – проректор з міжнародних зв’язків, Є.І. Поліщук – керівник відділу зовнішньоекономічної діяльності.