18 травня 2010 року вже вдруге НТУУ «КПІ» вітав у своїх стінах Її Високоповажність Надзвичайного і Повноважного Посла Аргентинської Республіки в Україні пані Лілу Ролан Васкес Де Муан.

Аргентина та Україна підтримують тісні дипломатичні відносини. Пані посол приділяє велику увагу розвитку освітнього, науково-технічного співробітництва, культурних взаємовідносин.

За участю Посольства Аргентинської Республіки в Україні проводяться різноманітні культурні заходи з метою ознайомлення з сучасними творами аргентинської літератури, мистецтва та кінематографії.

Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки люб’язно погодилася виступити перед викладачами та студентами Київської політехніки з доповіддю на тему «200-річчя Аргентинської Республіки», присвяченою річниці Травневої революції, яка відзначається в Аргентині 25 травня.

ректор М.Згуровський поінформувавУ своєму виступі пані посол розповіла про історію становлення Аргентинської Республіки, її культуру та освіту, про зацікавленість співпраці з КПІ. Вона вважає, що головним у співробітництві є налагодження відносин з молоддю, обмін студентами і пообіцяла підтримку українським студентам у разі виявлення ними бажання отримати освіту в Аргентині.

Під час обговорення напрямів співробітництва з керівництвом університету (на фото зверху) пані посол повідомила, що нині визначено три аргентинські університети з подібними навчальними напрямами навчання для співробітництва з НТУУ «КПІ».

У відповідь на отриману інформацію ректор М.Згуровський поінформував, що НТУУ «КПІ» зацікавлений у співпраці з аргентинськими університетами. Для реалізації реальних контактів планується відкрити в НТУУ «КПІ» Українсько-аргентинський центр, який стане своєрідним мостом між Україною та Аргентиною.

За інф. департаменту міжнародного співробітництва

Дата події