Саме під такою назвою 20 квітня в залі засідань адміністративної ради відбувся ІІ Міжнародний семінар з нагоди вручення дипломів магістрів випускникам Спільного українсько-німецького факультету машинобудування (СУНФМ). Педагоги, науковці, а також представники промисловості і ділових кіл України і Німеччини радилися, як ефективніше організувати підготовку інженерів-машинобудівників для роботи у промисловості обох країн.

З вітальним словом від НТУУ “КПІ” виступив заступник керівника департаменту міжнародного співробітництва професор Б.А.Циганок. Від Посольства ФРН в Україні були присутні керівник відділу економіки пані Каталіна Куяс, яка виступила з вітальним словом, та радник з науки к.ф.-м.н. М.Лещенко. Декан СУНФМ к.т.н. О.П.Халімон розповів про свій факультет, про його досягнення та плани на майбутнє. Також було зазначено про високий рівень підготовки магістрів, володіння німецькою мовою, сучасною технікою та технологіями. Директор ММІ професор М.І.Бобир та декан ЗФ професор С.К.Фомічов розповіли про досвід співпраці своїх підрозділів з промисловістю.

Під час заходу з представниками промисловості і ділових кіл України і Німеччини обговорювалось подальше вдосконалення підготовки магістрів, які отримують німецькі та українські дипломи та вільно володіють німецькою мовою. Були визначені нагальні потреби промисловості Німеччини та України у спеціальній підготовці для фірм і в плані підбору окремих фахівців для роботи в конкретних фірмах. Виступали представники фірм: ТЮФ Рейнланд Україна (д-р У.Колодций), ФЕСТО (Є.П.Парієнко), “Фроніус Україна” (В.Бондаренко). Також були присутні представники Rexroth Bosch Group (Є.Яворски), Demag Cranes& Components (Ю.Є.Савченко), “КХС Україна” (Л.Енке).

О.П.Халімон, декан СУНФМ, к.т.н.

Дата події