З 10 по 19 листопада 2009 р. відбувся візит до Києва проф. П.Дукхана з університету Cergy-Pontoise (Франція). Цей візит проходив у рамках уже підписаної угоди про науково-освітянські відносини між факультетом науки та технологій університету Gergy-Pontoise та фізико-математичним факультетом НТУУ “КПІ”. Проф. Дукхан є знаним у світі фахівцем у галузі статистичних моделей, автором кількох монографій про сучасні концепції взаємної залежності випадкових об’єктів. Разом з проф. О.І.Клесовим він є куратором угоди про співдружність.

Метою візиту було обговорення поточних питань угоди та викладання сучасного мінікурсу “Процедури рандомізованого бутстрепу” для студентів кафедри математичного аналізу та теорії ймовірності. Лекції проф. Дукхана відбувалися у Французькому домі за сприяння Посольства Франції в Україні й викликали значний інтерес у студентів та викладачів. Після закінчення лекцій проф. П.Дукхан ознайомив присутніх студентів з темами дипломних робіт та магістерських дисертацій, які можуть виконуватись під спільним керівництвом українських та французьких фахівців.

Під час візиту обговорювалась можливість організації українсько-французької конференції з сучасних проблем прикладного статистичного аналізу та проведення спільних наукових досліджень із актуальних напрямів теорії ймовірності та математичної статистики.

З.П.Ординська, вчений секретар ФМФ, доцент

Дата події