До КПІ з візитом завітав Рорі Коллінз — аналітик та радник Управління ООН з
обслуговування проєктів (UNOPS).

Спільні проєкти сторони планують реалізовувати у різних освітніх напрямах. Почнуть із гуманітарного розмінування — однієї з найгостріших проблем для усієї України на наступні десятиліття.

Київська політехніка застосовуватиме міжнародні знання й досвід у діяльності першого в Україні Центру з гуманітарного розмінування, що цього року розпочав свою роботу.

КПІ у цій сфері вже підтримує Японія та Азербайджан. Тепер доєднаються й представники ООН!

«Усе, що я сьогодні почув, — це колосальна робота Центру за такий короткий період створення. Наша організація бачить тут потенціал і готова на довгострокові зв’язки, зокрема, в обміні досвідом і технологіями з гуманітарного розмінування. Ми зацікавлені у співпраці з Центром та з КПІ загалом», — зазначив у ході зустрічі пан Коллінз.

Тож організації планують впроваджувати тренінги для розміновувачів, навчати студентів — майбутніх спеціалістів у галузі гуманітарного розмінування та надавати сертифікаційні послуги для розмінувального обладнання.

Управління ООН з обслуговування проєктів — UNOPS — нині активно працює в Україні. Воно допомагає долати виклики, спричинені війною, та будувати успішне майбутнє — від підтримки вступу в ЄС до просування цілей сталого розвитку.

UNOPS надає підтримку українській енергетиці, житловому будівництву, охороні здоров’я та освіті.

Дата події