Одна з головних місій нашого університету полягає в розвитку сучасної науки та інновацій. Київські політехніки роблять значний внесок у цю царину, насамперед з огляду на зміцнення обороноздатності нашої держави.

Так, член-кореспондент НАН України Павло Касьянов і професор Сергій Стіренко здійснили низку розробок у сірі теоретичних засад і практичного застосування штучного інтелекту для управління автономними системами. Молодий науковець Олексій Пікенін є розробником БпЛА з унікальними технічними характеристиками. Наукова група професора Федора Дубровки розроблює сучасні антени для засобів РЕР і РЕБ. Студенти Юлія Максимюк та Іван Підпалько очолюють молодіжні колективи, що організували серійне виготовлення виробів для рятування воїнів ЗСУ. Аспірантка Світлана Бурбурська створює персоніфіковані ендопротези для військових і цивільних. Аналітичні дослідження групи науковців Світового центру даних покладені в основу прийняття важливих рішень органами державної влади. Випускник КПІ Артем Ющук створив дослідний зразок броньованого автомобіля INGUAR3, який відповідає найвищим стандартам НАТО для техніки такого класу. Можна ще довго наводити приклади досягнень наших науковців.

Щиро дякую, дорогі друзі, за Вашу натхненну працю! Бажаю нових звершень задля встановлення справедливого миру в нашій країні й розвитку та процвітання нашого університету.

Михайло Згуровський,
ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події