Навчальний процес

Освітній процес за очною та дистанційною формами навчання відбувається у штатному режимі. Розпочато роботу над розкладом випускних іспитів для магістрів у січні 2024 року.

Відбулася зустріч з керівництвом Муніципальної варти Києва щодо дальшого навчання київських політехніків за програмою Національного спротиву.

Триває робота з підготовки фіналу Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з проблем штучного інтелекту, розробляється його програма.

З 6 до 10 листопада з університету відраховано 46 студентів, з них 15 навчалися коштом фізичних осіб.

6 листопада на відкритті Інженерних змагань Assemble Research Compete (ARC) презентовано проєкти й можливості Київської політехніки.

Проведено робочу онлайн-зустріч з представниками Університету прикладних наук Гамма-Ліппштадту стосовно реалізації проєкту за напрямом ІЕЕ в межах програми «Еразмус+» 2023 року.

Минулого тижня завершилася основна частина онлайн-експертизи освітніх програм (ОП) КПІ. Загалом упродовж жовтня — листопада університет прийняв 18 експертних груп за 34 освітньо-професійними програмами підготовки магістрів.

КПІ взяв участь у воркшопі, що його організував Альянс європейських університетів CESAER. Досягнуто домовленостей щодо спільного подання проєктної заявки до одного з проєктів «Erasmus +» у 2024 році; розглянуто питання академічної мобільності студентів і викладачів.

Цього місяця дві спеціальності — «Право» і «Публічне адміністрування» — виходять на Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ). На прохання МОН, окрім студентів КПІ, участь в ЄДКІ візьмуть 40 студентів з Харківської юридичної академії та 12 студентів з Херсонського технічного університету.

Завершено налаштування хмарного диска в дисковому сховищі, об’єм якого становить 240 терабайтів. Це аналог Google Drive, що працюватиме для потреб університету й слугуватиме сховищем для відеоматеріалів.

Компанія «Хуавей Україна» надала університету ще один хостинговий сервер.

Команда КПІ здобула перемогу в особистому і командному заліках на студентському чемпіонаті Києва з шахів.

29–30 листопада планується провести відкритий шаховий турнір до 125-річчя КПІ за участю представників інших вишів. Запропоновано провести студентський чемпіонат України з шахів на базі КПІ в березні — квітні наступного року.

Наукова діяльність

На базі ОКБ «Шторм» відбулася робоча нарада щодо виконання проєкту PolyITAN-12U, на якій підтверджено виконання графіку робіт КПІ.

За участі ректора та керівництва окремих відомств проведено нараду з ключових проєктів КПІ, які потребують масштабування.

На запит адміністрації Держспецзв’язку підготовлено й надіслано відповідь щодо дослідницьких можливостей КПІ у галузі захисту критичної інфраструктури.

Отримано п’ять патентів на корисні моделі (ФЕЛ, ХТФ, ФБТ–2, НН ВПІ).

Міжнародна діяльність

Підготовлено й направлено пропозиції щодо розвитку співпраці з Університетом Цюриху (Швейцарська Конфедерація).

У листопаді очікується оголошення конкурсів програми НАТО «Наука заради миру і безпеки», тож керівникам 52 наукових шкіл і 4 кафедр доручено підготувати проєктні пропозиції.

До кінця листопада триватиме онлайн-навчання команди студентів, аспірантів і викладачів КПІ та конкурс за проєктом «Startup прорив 2023», що його ініційовало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проєкту «Економічна підтримка України».

CESAER надасть університету гуманітарну допомогу для відряджень делегацій КПІ на заходи Альянсу 2024 року.

Благоустрій кампусу

Роботи зі створення смартукриття в НТБ планують завершити впродовж 10 днів. Також добігають кінця роботи з облаштування укриття в гуртожитку №4 — відтак університет матиме ще 500 місць.

Збільшено кількість пунктів незламності — їх тепер більше і в студмістечку, і в навчальних корпусах. Університет отримав захисні маски для студентів, викладачів і працівників.

Комісія Київзеленбуду обстежила всі зелені насадження на території університету — очікується акт, згідно з яким кронуватимуть дерева і зноситимуть аварійні дерева.

Теплову мережу в КПІ запущено. Розпочато обігрів навчальних корпусів №24 і 27. Цими днями почнуть обігрівати й інші корпуси.

Минулого тижня університет уперше забезпечив повний цикл вивезення твердих побутових відходів власними силами й власним транспортом. Завершується робота над Порядком організації вивезення сміття. Визначаються відповідальні особи та вносяться зміни в їхні посадові інструкції.

Розміщення на навчальних корпусах інформаційних табличок для людей з обмеженими фізичними можливостями майже завершено.

На засіданні Фонду підтримки ЗСУ «Київський політехнік» ухвалено рішення щодо забезпечення заявок від співробітників університету, які нині захищають Україну, й підрозділів.

Відремонтовано укриття в 7-му гуртожитку, триває ремонт укриття в гуртожитку №4. Розпочато ремонт запасного виходу в 10-му гуртожитку, санвузлів і підлоги у 14-му гуртожитку.

У студмістечку замінено всі сміттєві контейнери.

Дата події