"Київський політехнік" продовжує друкувати матеріали звітів проректорів за напрямами про роботу підпорядкованих їм структур. На черзі скорочена версія звіту проректора з адміністративних питань В.А.Кондратюка "Організація та забезпечення життєдіяльності університету", з яким він виступив на засіданні Вченої Ради університету 15 січня. У звіті представлено основні результати діяльності відділу з питань цивільного захисту, департаментів безпеки, господарської роботи, майнових та соціальних питань у 2023 році та окреслено основні завдання на 2024 рік.

В.А.КондратюкМайновий комплекс Університету налічує 32 навчальних корпуси, 21 гуртожиток, Центр культури та мистецтв, Науково-технічну бібліотеку, господарські споруди, 6 житлових будинків і 4 бази відпочинку.

Цивільний захист

Тривають систематичні ракетні обстріли нашої держави та Києва. Отож надважливим є завдання створення для здобувачів вищої освіти та працівників університету безпечних умов для навчання та роботи.

Упродовж минулого року для забезпечення цього обладнано і атестовано службовцями Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Національної поліції найпростіші укриття у підвальних приміщеннях 17-ти навчальних корпусів, 14-ти гуртожитках Студмістечка й 3 захисні споруди цивільного захисту (ЦЗ). Додатково атестовано 2882 місць в укриттях, тож станом на 15 січня їхня загальна кількість становить 8200 – це на 35% більше, ніж торік.

З метою пошуку можливостей збільшення площ укриттів, комісія університету за участі представників ДСНС провела ретельний огляд підвальних приміщень навчальних корпусів та гуртожитків Студмістечка. За його результатами підготовлено план облаштування укриттів на 2024 рік. Він передбачає створення додатково ще 2500 місць за умови проведення ремонтних робіт та реконструкції деяких приміщень. Таким чином протягом 2024 року планується збільшити кількість місць в укриттях до 10500.

На сайтах університету та його структурних підрозділів розміщено карти 17-ти найпростіших укриттів у навчальних корпусах, 14-ти у студмістечку (з урахуванням новостворених) і 3-х захисних споруд цивільного захисту на території університету.

Захисні споруди та найпростіші укриття укомплектовано необхідним майном, інвентарем, засобами та матеріалами, що дозволяють забезпечити безпечні умови перебування там студентів і співробітників університету.

У кожному укритті функціонує мережа Інтернет, проводовий телефонний зв'язок. Усі укриття забезпечені резервними джерелами електроживлення (генератори потужністю 7,5 кВт), тепловими гарматами.

Понад те, за рахунок зовнішніх інвестицій в Науково-технічній бібліотеці ім. Г.І.Денисенка завершено обладнання унікального укриття на 500 осіб. Смартшелтер розділено на кілька зон: великий опенспейс – відкритий простір для навчання і проведення лекцій, читацький сектор, кімната для відеодзвінків, кафетерій, ігрова зона та інклюзивні вбиральні. У мирний час ці площі можуть бути використані як сучасний інноваційний майданчик для навчального процесу, а у військовий час – як укриття.

Загалом протягом року обладнано укриття у 4-му та 8-му навчальних корпусах, у ЦКМ, у 4-му гуртожитку студмістечка.

kpi images -

Протягом року наш університет за сприяння "Ротарі клуб Україна" отримав 2 промислових дизельних генератори максимальною потужністю в 138 та 94 кВА від данських ротарійців. Генератори можуть використовуватись у Пунктах незламності, укриттях і на інших об'єктах критичної інфраструктури університету для забезпечення безперебійної роботи під час можливих блекаутів.

Для забезпечення діяльності університету в умовах можливих блекаутів обладнано 21 Пункт незламності: 10 – на території студмістечка; 11 – у навчальних корпусах.

Для оповіщення учасників освітнього процесу в університеті централізовано функціонують дві сирени С-40 (навчальний корпус № 1 та Студмістечко) та локальна мережа оповіщення "Радіо-КПІ" по вул. Політехнічній та на площі Знань.

У 2024 році планується проведення ремонтних робіт у підвальних приміщеннях навчальних корпусів №№ 9, 16, 17, 20 та гуртожитків №№ 9, 17, 21, що дозволить додатково створити до 2500 місць.

Департамент безпеки

У зв'язку з повномасштабним вторгненням росії на територію нашої держави, постійно надавалася допомога та підтримка Збройним Силам України. Університет постійно допомагає військовослужбовцям з числа співробітників та студентів університету, які сьогодні захищають Україну, за їхніми заявками та запитами. Цього вдається досягти лише за підтримки колективу та завдяки перерахуванню працівниками коштів до Благодійного фонду підтримки Збройних Сил України "Київський політехнік", який за більш ніж рік діяльності зібрав понад 3,2 млн грн. Сьогодні на рахунок Фонду на постійній основі надходять кошти від зарплат 900 співробітників університету. Тобто ми маємо ще значні резерви в нарощуванні обсягів надходжень. Звісно, такі заходи є добровільними, але ми мусимо пам'ятати про тих, завдяки кому маємо можливість жити та працювати.

Співробітники департаменту безпеки виконували низку важливих завдань: організацію цілодобового допуску до найпростіших укриттів під час повітряної тривоги; організацію посиленого перепускного режиму до навчальних корпусів університету; посилений контроль території, прилеглої до об'єктів охорони. На постійній основі здійснювалися обстеження підвальних приміщень і горищ.

Систематично здійснювалися спільні з працівниками поліції патрулювання території університету. Відпрацьовано 727 звернень від громадян стосовно підозрілих осіб, предметів або порушень громадського порядку. Співробітникам силових структур надавалася всебічна допомога – як фізична, так й інформаційна, а також проводилися заходи із застосуванням систем відеонагляду для унеможливлення порушень комендантської години. До речі, торік на території університету було встановлено 12 нових камер відеоспостереження. Загалом нині в нас цілодобово працюють 215 камер. З метою моніторингу черговими департаменту безпеки ситуації навколо корпусів на 3-х стаціонарних постах було облаштовано системи відеонагляду, що значно підвищило ефективність несення чергування та запобігання протиправним діям.

Встановлено серверне обладнання U-PROX та Ajax з можливістю дистанційного моніторингу для переведення системи охоронної сигналізації на сучасніші технології, що відповідають новітнім стандартам.

Протягом 2023 року на території Студмістечка демонтовано та прибрано 10 гаражів, власники яких не мали дозвільних документів на їхнє встановлення.

Для активної протидії злочинним проявам у кіберпросторі на постійній основі спільно з представниками кіберполіції та Служби безпеки України проводилися спільні комплексні заходи з унеможливлення кібератак на університетські сервери та інформаційні ресурси.

Департамент господарської роботи

Ремонтно-відновлювальні роботи

Загальний обсяг коштів, використаних в 2023 році для проведення ремонтно-відновлювальних робіт на об'єктах університету за всіма способами виконання, становив 28,5 млн грн, що на 61% більше, ніж у 2022 році.

Ремонтні роботи між виконавчими підрозділами розподілялися так:

а) силами сторонніх підрядних організацій – на суму 5,6 млн грн;

б) власними силами Студентського містечка – 2,5 млн грн;

в) власними силами підрозділів – 6,1 млн грн;

г) силами Виробничо-експлуатаційного комбінату (ВЕК) – 14,3 млн грн (це на 46,35 % більше, ніж торік).

kpi images -

ВЕК повністю виконав ремонтно-відновлювальні роботи історичних Великої фізичної та Великої хімічної аудиторій.

Закуплено обладнання та виконано низку ремонтних робіт бюветного комплексу для забезпечення університету технічною водою у випадку повного блекаута. У 2024 році планується провести низку робіт зі встановлення системи очищення для отримання з цього комплексу питної води.

Благоустрій університету

Велику увагу впродовж року приділялося благоустрою та озелененню території.

На території кампусу було встановлено 2 нові скульптурні арт-об'єкти – присвячену студентам усіх поколінь композицію "Юність" і композицію "Першим підкорювачам неба", що уособлює конструкторів-авіаторів, які навчалися й працювали в Київській політехніці.

Продовжено роботи з благоустрою території вздовж вулиці Борщагівська. Роботи з благоустрою "Парку Нескорених" включали завершення викладення пішохідних доріжок, монтаж систем освітлення, встановлення лав для відпочинку та висадження зелених насаджень, які проходили у 3 етапи: на 1-му етапі було закладено алею з 10 сакур, які висадили студенти, викладачі та представники компанії "Боїнг Україна"; на 2-му висаджено близько 50 саджанців черемхи, берези, клена та ялини, на 3-му створено центральну алею з 73-х сакур.

Робота з облаштування "Парку Нескорених" проводиться 2-й рік поспіль. За цей час вже висаджено понад 600 саджанців різних порід дерев, які стануть зеленими легенями університету зі сторони вулиці Борщагівської.

Реалізація програми з озеленення й оновлення парків триває. За матеріалами проведених представниками КО "Київзеленбуд" обстежень і виданих ними актів було видалено хворі та аварійні дерева в парку вздовж Берестейського проспекту. На їхнє місце політехніки висадили 52 дуби, які подарували випускники університету.

Власними силами було проведено ремонтно-відновлювальні роботи з очищення фасадів 1-го та 4-го навчальних корпусів. Також виконано ремонт фасаду 35-го навчального корпусу та огорожі.

У поточному році планується провести благоустрій між навчальними корпусами №7 та №16, продовжити реалізацію проєкту з благоустрою території "Парку Нескорених", відновити дорожнє покриття в Студмістечку.

Слід відзначити, що вся господарська робота здійснювалася у тісній співпраці з Радою з питань розвитку університету, на якій обговорювалися та затверджувалися проєкти благоустрою та приймалися рішення щодо їхнього фінансування.

Утримання матеріальної бази Студмістечка КПІ в 2023 році

Студмістечко є складним соціальним організмом, в якому компактно розташовано 21 студентський гуртожиток.

Основну складову надходжень Студмістечка становить частка від оплати студентами послуг за проживання, що складає 65 млн грн. А основну складову загальних його витрат – витрати на комунальні послуги – понад 48 млн грн.

kpi images -

Розподіл ремонтно-відновлювальних робіт у Студмістечку становить:

  • ВЕК – 22%;
  • Ремонтно-будівельна дільниця служби експлуатації студмістечка – 50%;
  • сторонні організації – 28%.

Головні зусилля при цьому спрямовано на поліпшення умов проживання студентів: проведено косметичний та капітальний ремонт кімнат в гуртожитках №№4,16,14,20,12,3; виконано ремонт спортзалу 7-го гуртожитку; встановлено шлагбауми біля гуртожитків №№3,11,22; встановлено водостоки біля гуртожитку №10; відремонтовано ганок гуртожитку №10 тощо.

Витрати на комунальні послуги.

Споживання енергоносіїв КПІ ім. Ігоря Сікорського у 2021-2023 роках

Витрати на комунальні послуги за минулий рік склали 6,5% бюджету університету.

Минулого року змінилися деякі тарифи. На теплову енергію для навчальних корпусів вони зросли на 23%, а для гуртожитків залишились незмінними. На електричну енергію для навчальних корпусів зросли на 19,6%, а для гуртожитків – на 36,36%.

На холодну воду як для корпусів, так і для гуртожитків ціна не змінилася.

Загальна вартість спожитих у минулому році енергоресурсів склала 139,38 млн грн, що на 25 млн грн (або 22%) більше, ніж у 2022 році.

Таким чином, торік університетом спожито:

  • теплової енергії – на суму 76 млн грн;
  • електричної енергії – на суму 49 млн грн;
  • холодної води – на суму 14,5 млн грн;
  • природного газу – на суму 271 тис. грн.

Отож минулого року порівняно з 2022 роком в університеті відбулося зростання споживання теплової енергії на 22,5%, скорочення споживання електричної енергії на 1,4%, зростання споживання холодної води на 5,1% і скорочення споживання природного газу на 60 %.

Електроспоживання

Витрати на оплату спожитої електричної енергії склали 34,3% від загальних витрат на комунальні послуги. Її споживання у навчальних корпусах зросло на 3,25% і скоротилося на 17,4% у Студмістечку. Така динаміка пов'язана зі збільшенням працівників та студентів у навчальних корпусах у зв'язку із впровадженням змішаної форми навчання та ощадливим використанням електроенергії у Студмістечку.

Водоспоживання

Витрати на оплату спожитої холодної води склали 10,4% від загальних витрат на комунальні послуги. У Студмістечку зменшено споживання холодної води на 1,87%, але в навчальних корпусах воно зросло на 31,63%. Зростання обумовлене збільшенням працівників у навчальних корпусах і відновленням роботи лабораторного та наукового фонду.

kpi images - Водоспоживання

Теплоспоживання

Витрати на оплату спожитої теплової енергії в 2023 році склали 54,1% від загальних витрат на комунальні послуги.

Торік збільшилось споживання теплової енергії навчальними корпусами на 13,81%, у гуртожитках – на 38,47%. Це відбулося через подачу теплоносія із завищеними параметрами, що, з іншого боку, дозволяє зменшити використання обігрівачів у навчальних корпусах і, тим самим, розвантажити енергосистему.

kpi images - Теплоспоживання

Енергозбереження

Основну увагу в питаннях енергозбереження було зосереджено на заміні старих вікон на енергоефективні, розробку та впровадження маловитратних заходів з енергоефективності. Загалом на заходи з енергозбереження торік витрачено 3,2 млн грн.

Продовжувалося встановлення металопластикових вікон та дверей вхідних груп. У навчальних корпусах та гуртожитках здійснено їхню заміну на суму 3,2 млн грн, загальною площею 665 кв. м.

Слід відзначити, що в поточному році планується відновити роботу дільниці з виготовлення металопластикових конструкцій, що в подальшому дасть змогу збільшити об'єми заміни старих вікон на нові та енергоефективні. Це в підсумку заощадить кошти на споживання університетом теплової енергії.

Для забезпечення стабільної роботи теплових мереж університету було своєчасно проведено ревізійні роботи обладнання ІТП фахівцями відділу головного механіка. Додатково проведено оптимізацію їхньої роботи зі зменшення витрат теплоносія, що дозволить економити 5-10% від загальних витрат.

У звітному періоді для підготовки даних для обміну ламп розжарювання на світлодіодні було проведено інвентаризацію освітлювального обладнання. Також з метою оптимізації використання енергоресурсів в університеті проведено аудит навчальних корпусів на предмет ефективного використання енергоресурсів.

У 2023 році у ЦФВС "Політехнік" встановлено нові насоси з частотним регулюванням, що дозволить економити до 600 тис. грн на рік.

Для забезпечення коректного обліку спожитої холодної води та на заміну морально застарілих лічильників, термін повірки яких закінчився, було закуплено та встановлено власними силами 20 водолічильників з можливістю дистанційного зняття показників.

Служба енергоменеджменту виконала важливу роботу з вибору та закупівлі генератора з автоматичним включенням резерву для забезпечення резервним джерелом електроживлення системи опалення 22-го начального корпусу на випадок стабілізаційних відключень електроенергії. У такий спосіб вдалося поєднати автономну систему опалення цього корпусу з міською системою опалення на час знеструмлення та блекаутів.

Також виконано розрахунки кошторису витрат на утримання електричних мереж спільного використання. За результатами розрахунку для КПІ відшкодовано 1,2 млн грн від ДТЕК.

Протягом року до системи віддаленого моніторингу підключено всі вузли обліку холодної води навчальних корпусів. Це дозволяє не лише проводити спостереження та фіксацію енергоспоживання об'єктами університету в онлайн-режимі, але й своєчасно виявляти першопричини перевитрат і створює можливість оперативно впливати на їхнє усунення та мінімізувати витрати на оплату послуг водопостачання.

kpi images - енергоспоживання

У зв'язку з неправомірним підняттям ціни за електричну енергію постачальниками, СЕМ спільно з ДЕФ та юридичним управлінням захистили інтереси університету і зберегли за серпень-вересень 2023 року 1,7 млн грн, за жовтень – грудень 2022 року – 1,2 млн грн.

План заходів з енергоефективності на 2024 рік передбачає пошук альтернативних джерел енергії для забезпечення навчального процесу в університеті, термомодернізацію будівель, дистанційний енергомоніторинг, модернізацію електричного та теплового господарства.

kpi images - енергоспоживання

Пожежна безпека

Пожежній безпеці на території та на об'єктах університету приділяється велика увага: регулярно проводяться інструктажі, розроблено відповідні інструкції та пам'ятки, що доводяться до співробітників університету. Щоквартально перевіряється працездатність автоматичних систем пожежної сигналізації. Особлива увага – студентським гуртожиткам.

На протипожежні заходи протягом 2023 року використано 1,6 млн грн. При цьому проведено перевірку та випробування пожежних гідрантів; замовлено послуги з технічного обслуговування системи пожежної сигналізації в навчальних корпусах та гуртожитках; замовлено проєктну документацію на виконання протипожежної автоматики корпусів №№ 17, 28; проведено технічне обслуговування вогнегасників; закуплено вогнегасники та протипожежний інвентар; проведено навчальні тренування з пожежної безпеки із залученням спецтехніки.

Екологічна безпека

Протягом року відділ екологічного контролю проводив щорічний обов'язковий контроль стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та контроль концентрації забруднюючих речовин на межі санітарно-захисної зони Університету; організував процес утилізації 4-х тон хімічних речовин та збір 24-х тис. відпрацьованих ламп, які містять ртуть, для подальшої утилізації; організував спільно з КО "Київзеленбуд" роботу з природнього відновлення дуба віком понад 250 років.

У поточному році на виконання Закону України "Про відходи" в університеті заплановано відновлення програми сортування сміття. Планується організувати окремий збір пластику, скла та паперу. Цей проєкт є привабливим з економічної точки зору, оскільки призведе до скорочення витрат на вивезення сміття, та є дуже важливим для збереження чистоти нашого довкілля.

Автотранспортне підприємство

Автотранспортна дільниця працює на засадах господарського розрахунку. Її видатки у 2023 році зросли на 32,1%, водночас доходи зросли на 30,29%.

У 2023 році на автотранспортній дільниці відновлено 2 одиниці техніки.

Для забезпечення виконання ряду робіт власними силами в університеті було придбано 2 одиниці спецтехніки – автовишку та сміттєвоз.

Всього від сторонніх юридичних та фізичних осіб за надання платних автопослуг отримано майже 1,12 млн грн. Це свідчить про позитивну динаміку в роботі підприємства.

Слід продовжити оновлення рухомого складу автотранспортної дільниці, передусім спецтехніки – маніпулятора розвантаження/завантаження та спецтехніки для очищенню снігу і прибирання пішохідних доріжок.

Департамент майнових і соціальних питань

Надзвичайно важливою для університету є робота Департаменту майнових і соціальних питань.

Центр студентського харчування

Забезпечено відкриття їдалень у корпусах №№ 1, 24, 27, 31 з організацією послуг з харчування студентам та працівникам університету. Протягом року щоденно надавались послуги з харчування курсантам ІСЗЗІ.

Відділ організаційної роботи

Через війну оздоровчий сезон у 2023 році було скасовано. Відділ організаційної роботи впродовж року працював над збереженням інфраструктури баз відпочинку та опікувався підтриманням належного стану їхніх будівель і прилеглої території. Було проведено заходи із забезпечення енергоефективності, встановлено енергозберігаючі світильники та лампи.

Відділ закупівель

Для організації безперебійної роботи університету та забезпечення життєдіяльності усіх його ланок наполегливо працював колектив відділу закупівель. Було проведено 1061 процедуру закупівлі, укладено 960 угод, виконано аналіз та перевірку 397 моніторингів цін з підтвердженням вказаної в них інформації. Показник "пропозиція на торги" склав 2,37, що на 27% перевищує середній показник по Україні.

Відділ матеріально-технічного постачання

Важливу роль у здійсненні планових закупівель підрозділами університету відіграє відділ матеріально-технічного постачання. Він координує постачання товарів та послуг загальноуніверситетських підрозділів, а саме: інформує про постачання товарів, наявні залишки, перерозподіл, контролює отримання і оплату товарів. Упродовж року працівники відділу опрацювали понад 850 заявок.

Відділ контролю використання площ

Систематично проводилися роботи щодо контролю за ефективним використанням площ в університеті. Площа навчальних корпусів становить 352 737,5 кв. м, з яких 168 106 кв. м виділено для навчальної діяльності та 5 536 кв. м – для наукової. Протягом звітного періоду в університеті здається в оренду 3 701 кв. м, за що університет торік отримав 3,02 млн грн.

Погодження питань з надання приміщень в оренду колегіально приймається орендною комісією університету, після чого направляється для прийняття рішень до Фонду державного майна України.

Соціально-побутовий відділ

У відділі соціальної роботи ведуться облікові справи постраждалих від аварії на ЧАЕС. В університеті 49 таких осіб.

Було організовано профілактичний медичний огляд працівників, що працюють в шкідливих умовах. Його пройшли 155 працівників.

Центр фізичного виховання та спорту

У цей непростий для України час Центр фізичного виховання та спорту "Політехнік" продовжує працювати. Із запровадженням на початку року змішаної форми навчання різко зросла кількість студентів, які виявили бажання займатися спортом.

У Центрі сформовано 13 спортивно-оздоровчих секцій, які відвідують близько 500 студентів, а також збірні команди з 10-ти видів спорту.

За звітний період тут за участі збірних команд КПІ пройшли 6 турнірів та чемпіонатів ЗВО м. Києва та 5 – чемпіонатів України; 1 Кубок України; 5 – змагань міського рівня та 2 міжнародних змагання.

На базі ЦФВС було проведено 4 благодійних турніри з футболу та 1 з футзалу на підтримку Збройних Сил України. У турнірах взяли участь команди ветеранів, студентів, служби безпеки КПІ, поліції Солом'янського району столиці та СБУ. На них вдалося зібрати близько 30 000 гривень благодійних внесків, які були перераховані Благодійному фонду підтримки Збройних Сил України "Київський політехнік".

Утримання та розвиток матеріально-технічної бази Центру здійснюється за рахунок надання платних спортивних послуг фізичним та юридичним особам, за що у 2023 році було отримано надходжень у сумі 7,9 млн грн, що на 61,5% більше, ніж за попередній рік.

Упродовж року в ЦФВС проведено значну кількість ремонтно-відновлювальних робіт: ремонт холу, косметичний ремонт футзального та волейбольного залів. Також замінено насосне обладнання великого та малого басейнів, що дало змогу покращити якість води та суттєво збільшити енергоефективність будівлі. Виконано й заміну освітлення на великому футбольному полі.

А ще розроблено проєкт відкритих ігрових майданчиків з пляжних видів спорту, роботу з реалізації яких планується завершити у травні поточного року. Вони стануть першими майданчиками з пляжного футболу та волейболу на правобережжі Києва.

Для забезпечення проведення змагань з різних видів спорту різного рівня та забезпечення конкурентоздатності Центру серед мережі сучасних спортивних закладів м. Києва потрібне суттєве оновлення його матеріально-технічної бази: слід здійснити реновацію будівлі та інженерних мереж, капітальний ремонт чаші басейну та футбольних полів.

Охорона праці

Варто відмітити й роботу, яку проводили працівники відділу охорони праці.

Упродовж звітного періоду університет без зауважень пройшов перевірку стану охорони праці та промислової безпеки Центральним міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці. Відділ систематично проводив внутрішні перевірки стану охорони праці у підрозділах.

У 2023 році проведено позапланову атестацію 7-ми робочих місць із визначенням шкідливих виробничих факторів та встановленням компенсації працівникам за шкідливі умови праці. Зокрема, атестовано нові робочі місця для працівників автотранспортного підприємства, які працюють на придбаних нещодавно автовишці та сміттєвозі.

Служба захисту інформації

З огляду на особливості нинішньої ситуації закінчити свій звіт варто безпековими питаннями, зокрема результатами роботи новоствореної служби захисту інформації (СЗІ).

Її створено у червні минулого року. За час її роботи було розроблено низку розпорядчих документів, які визначають статус служби, порядок її діяльності та взаємодії з підрозділами університету.

Для координації робіт із захисту інформації у підрозділах університету відповідним наказом було визначено відповідальних осіб.

Першочерговим завданням СЗІ стало створення і розвиток системи управління захистом інформації в університеті. У процесі роботи служби проєкт такої системи було розроблено та затверджено на засіданні Координаційної ради з питань захисту інформації.

Окрім системи управління також було розроблено та затверджено схему моніторингу вразливостей університету щодо використання інформації, яка передбачає взаємодію служби захисту інформації з іншими підрозділами.

Виконано об'ємну роботу щодо категоріювання автоматизованих систем (АС) університету. За її результатами було виділено три класи автоматизованих систем. Запроваджено комплексну систему захисту інформації, що охоплює автоматизовані системи класів АС 1-3 та дозволяє безпечно користуватись даними вищезазначених систем.

Отримано експертні висновки на відповідність декількох АС університету (СЕД Мегаполіс, Персонал-ЗВО) вимогам забезпечення захисту інформації.

Спільно з системними адміністраторами АС проведено роботу з відстеження 983 фактів розсилки спаму та спроб пошуку вразливостей на інформаційних ресурсах університету.

За усіма напрямами діяльності перелічених вище департаментів та їхніх підрозділів затверджено пріоритетні для університету плани робіт на 2024 рік.

kpi images - План робіт

Дата події