Під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності КПІ ім. Ігоря Сікорського за період з 01.12.2018 р. по 31.10.2022 р. Державна аудиторська служба України (ДАСУ) перевірила обсяг фінансування Університету в розмірі 8 382,0 млн грн, у тому числі із загального фонду 6 052,1 млн грн, зі спеціального фонду — 2 329,9 млн грн.

На думку ДАСУ, загальна сума порушень становить 14,4 млн грн, або 0,17 % від перевіреного обсягу фінансування Університету. З них сума фінансових порушень визначена у розмірі 6,67 млн грн, з яких 3,5 млн грн усунуто під час ревізії. Зазначені порушення були наслідком недосконалості регуляторного законодавства, технічних і механічних помилок працівників Університету, що не призвело до втрат або збитків державному бюджету.

Університет не згоден з підставами й причинами виявлення та фіксації порушень, що зазначені в акті. Позиція Університету викладена у відповідях на запити ДАСУ під час ревізії та у запереченнях на акт.

Матеріали ревізії ретельно проаналізовані; напрацьовані заходи з їх усунення; винних осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності й попереджено про недопущення порушень у подальшій роботі.

Зазначаємо, що більшість порушень усунуто під час ревізії. Інші порушення Університет усуває зараз, пред’являючи позови третім особам, листуючись і обмінюючись документами з відповідними юридичними особами, державними органами та іншими суб’єктами.

Університет залишає за собою законне право звернутися до незалежних експертних установ з метою отримання обʼєктивної оцінки результатів своєї діяльності, а також захищати свою ділову репутацію в судовому порядку.

Пресслужба КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події