На сайті Державної аудиторської служби України (далі - ДАСУ) 11.04.2023 викладено недостовірну та маніпулятивну інформацію щодо результатів ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Національного технічного університету України «КПІ ім. Ігоря Сікорського».

Повідомляємо, що за результатами ревізії ДАСУ було складено акт, на який університет направив відповідні аргументовані заперечення. Після розгляду заперечень, як заключний етап ревізії ДАСУ направила КПІ ім. Ігоря Сікорського вимоги щодо усунення порушень листом №00300–14/3482–2023.

https://drive.google.com/file/d/1yDwoSX_rECGVdiqdUlqEMUI6Ed7RyBRl/view?…

Зазначені вимоги (сторінки 3–4  листа) не містять жодних підтверджених відомостей про порушення фінансової, бюджетної дисципліни, законодавства про закупівлі загалом на суму 14414,7 тис. грн.; про втрати університетом коштів державного бюджету або державного нерухомого майна; про передачу в експлуатацію стороннім юридичним особам результатів винаходу, створеного за державний кошт в межах наукової теми, яка вартувала державі 1255,7 тис. гривень, а також про інші зайво витрачені кошти.
Натомість, вимоги ДАСУ, направлені університету офіційним листом, містять чіткий перелік дій, які необхідно вчинити для усунення порушень, виявлених під час ревізії. Наразі університет вже усунув частину вказаних в вимогах порушень, інша частина перебуває в процесі усунення шляхом підготовки відповідних документів, листування, подання позовів, підписання договорів тощо.

Таким чином, інформація, викладена за посиланням, є перекрученою, недостовірною та маніпулятивною, яка не відповідає дійсності та шкодить діловій репутації КПІ ім. Ігоря Сікорського.

https://dasu.gov.ua/ua/news/4789

Дата події