30 червня 2023 закінчився перший етап проєкту «Building Back Better" - спільної акселераційної програми Шеффілдського університету та КПІ ім.Ігоря Сікорського.

Цей етап розпочався 23 травня інтенсивними тренінгами з основ інноваційного бізнесу за участі  тренерів Шелффідського університету, успішних британських підприємців та тренерів стартап-школи Sikorsky Challenge. А вже за місяць учасники програми презентували свої проєкти британському експертному журі.

Всього були презентовані 21 проєкт, з яких 10 проєктів були обрані для подальшої акселерації:

  1. MENISCUS RESECTOR - Інноваційний інвазивний електрохірургічний інструмент для резекції меніска з використанням технології високочастотного плазмового різання (СЕО Богдан Грищук, Київ).
  2. Alpha Atom - Інноваційна плазмо-хімічна технологія для переробки рідких радіоактивних відходів (СЕО Ігор Пеер, Ізраїль-Київ).
  3. Sunflower Bio-Plastic - Екологічний біопластик з відходів лушпиння соняшника (СЕО Олексій Миронюк, Київ).
  4. Hearify -  Помічник репетитора зі штучним інтелектом, що персоналізує навчання кожного учня в класі (СОО Дмитро Омелян, Львів-Київ). 
  5. Vacuum Gravity Energy  - Інноваційна технологія отримання електроенергії за допомогою атмосферного тиску (засновник - Віра Філатова, Київ).
  6. Solar concentration, accumulation and Integration - Тепло- та енергозабезпечення будинків на основі мініконцентрації сонячної енергії (СЕО Сергій Барабан, Познань-Вінниця).
  7. Univera - Мобільний додаток для студентів "Університет в телефоні"(Засновник Данило Демержи, Одеса).
  8. EasySign - Мобільний додаток "Мова жестів" (Анастасія Слободяник, Київ).
  9. Izostera - Теплозвукоізоляційний матеріал з морських водоростей (Лариса Бе6лехова, Херсон).
  10. NanoSpace - Унікальна технологія виявлення вірусів за допомогою нанобіосенсорів (СЕО та засновники  Богдан Водянюк та Марина Целіщева, Київ).

На наступному етапі програми команди обраних проєктів готуватимуться до виступів у Шеффілдському університеті в серпні 2023 року. За рахунок проєкту вони зможуть виїхати до Шеффілду для участі у конкурсі та переговорів щодо майбутньої співпраці з потенційними інвесторами.

Крім того, ці 10 проєктів автоматично стають фіналістами ХІІ Міжнародного Фестивалю інноваційних стартап-проєктів "Sikorsky Challenge 2023", який відбудеться 24-27 жовтня 2023 року!

Вітаємо всіх учасників програми!

І до зустрічі на майбутніх Конкурсах!

Дата події