Дорогі київські політехніки! Щороку 10 листопада усе прогресивне людство відзначає Всесвітній день науки. Традиція вшановувати вчених за їхню подвижницьку діяльність заради прогресу людства започаткована ЮНЕСКО 2001 року.

Метою відзначення праці науковців є відновлення національних і міжнародних зобов’язань в галузі науки за мир і розвиток на благо світової спільноти. Цей день – ще й чудова нагода популяризувати досягнення вчених, залучати молодь до світу науки.

Київські політехніки багатьох поколінь зробили й роблять значний внесок до світової скарбниці науки і технічного прогресу, а деякі з них, як-от: Ігор Сікорський, Сергій Корольов, Володимир Челомей, батько і син Патони та інші, своїми досягненнями без перебільшення змінили світ. Нинішнє покоління київських політехніків своєю працею наближає перемогу України в боротьбі за свою свободу і незалежність.

У Київській політехніці передову науку неможливо відокремити від якісної освіти, що розвиває допитливість зі студентської лави, використовує останні досягнення ІКТ, є ключовим фактором інновацій, допомагає розв’язувати складні міждисциплінарні проблеми.

Дорогі київські політехніки! Щиро дякую Вам за благородну, завзяту працю на ниві науки та підготовки нових поколінь конструкторів, інженерів, науковців. Зичу мирного неба над головою, нових звершень, талановитих учнів, виповнення усіх сміливих планів і мрій!
Зі Всесвітнім днем науки, шановні друзі!

Ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського
Михайло Згуровський

Дата події